maandag, juli 26, 2021

Lady Gaga PokkenfaceLady GaGa, een Amerikaanse zangeres met Italiaanse roots zag het levenslicht op 28 maart 1986 onder de naam “Stefanie Joanna Angelina Germanotto”.

Voor deze naam liet ze zich inspireren door het nummer van “Queen” Radio Ga Ga. Reeds op de jeugdige leeftijd van 4 begon ze al met piano spelen, op haar 13 de dan deed ze haar eerste groot optreden. Van het ene komt het andere (hoe kan het ook anders) en toen ze 20 was geworden, werd ze ‘aangenomen’ bij “Interscope Records” terwijl ze haar eerst songteksten schreef, wat Madame GaGa trouwens ook al deed voor “The Pussycat Dolls” en Britney Spears”.

Maar goed, contractjes teken staat gelijk aan geld verdienen voor u en de baas (platenlabels) en al snel verscheen het  debuutalbum “The Fame”  met daaruit een eerste single “Just dance” dat moeiteloos in veel landen het nummer 1-positie haalde. Ook de tweede single kwam uit dit album ( juist ja, dat hebben we niet verzonnen), “Poker Face”, (waarvan u onderstaande videoclip kan aanschouwen) bleek nog succesvoller dan de vorige (tot groot ongenoegen van Superleek, maar dit terzijde). Dat deze dame in de smaak viel (behalve van Superleek dan) wordt bewezen aan de hand van de 9 nominaties die ze kreeg op de MTV Music Awards (2009) en 6 “Grammy’s” in 2010. Intussen werd het videoclipje meer dan 1 miljard ( ja dit leest u goed) bekeken op de populaire videosite “YouTube”. “Poker Face” werd de best verkochte single van 2009 in België, 9 weken palmde het de top van de rangschikking in, met maar liefst 35 weken notering. Superleek overwoog even om te emigreren!

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...