zaterdag, oktober 16, 2021

Nelly%20furtadoNelly Kim Furtado is een Canadese zangeres met Portugese roots. Al op piepjonge leeftijd (9) leerde ze trombone en ukele (wat dat ook moge zijn) spelen. 2 jaar later kwam daar nog eens keyboard bij en op haar 13 de(!) componeerde Nelly Furtado al haar eerste liedjes.

Op een avond ergens in 1999 dan trad ze op in 1 of andere nachtclub waar ook ene zekere Gerald Eaton (Philosopher Kings) rondhing. De man was dusdanig onder de indruk van Nelly (we weten niet of het van haar zangtalent al dan niet van haar uiterlijk was) dat hij meteen met een platencontract van Dreamworks Records begon te zwaaien. En u weet hoe dat gaat als men met een platencontracten begint te zwaaien.

Amper een jaar later (2000) volgde haar debuutalbum (Whoa Nelly!) met daarop maar liefst 3 vette hits. Het album ging 6.000.000 ( 6 miljoen ja!) keer over de toonbank en het nummer "I’m Like a Bird" leverde een Grammy Award op. Nadat de storm van haar eerste album was overgewaaid beviel Nelly Furtado in november 2003 van een dochter, meteen ook het signaal om haar 2 de album (Folklore) uit te brengen. Tegen de verwachtingen in verkocht “Folklore” nog 1,4 miljoen exemplaren en werd "Força" uitverkozen tot officieel themanummer voor het EK 2004 in Portugal (hoe kan het ook anders). Wie dacht dat het 3 de album helemaal niks meer zou voorstellen, had het wel degelijk mis. Het door Timbaland (ah ja die!) geproduceerde “Loose” werd in 2006 uitgebracht en zorgde voor nooit eerdere geziene resultaten. Maar liefst 3 nummers uit “Loose” zouden binnenkomen op de eerste plaats in de charts. Het nummer “Say it Right” dat ook op “Loose” staat en waarvan u onderstaand de videoclip kan bewonderen, is tot dusver het meest succesvolle nummer van Furtado. Enjoy!

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!