zaterdag, oktober 16, 2021

Erik ArboresErik Arbores (Erik van den Boom) is een supertalent uit Nederland dat momenteel furore maakt in de hitlijsten met het nummer Bliss. 

Al op 13-jarige slaagde hij voor zijn eindexamen gymnasium en won zowaar met zijn profielwerkstuk over kwantummechanica Entanglement and Bell's inequality de Wijnand Wijnenprijs 2011. Er valt dus wel wat te vertellen over deze jonge kerel.

Erik Arbores voltooide in één jaar zijn studies gymnasium, terwijl deze studierichting eigenlijk 4 jaar voorziet. Op de koop toe viel hij in de prijzen met zijn werkstuk over kwantummechanica (zie inleiding). Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de jongen de aandacht trok van de media. Zo werd hij uitgenodigd in het programma De wereld draait door. Erik Arbores vertelde dat hij als hobby muziek componeerde, liet een stukje horen en Armin van Buuren werd betrokken in het gesprek. Armin van Buuren was danig onder de indruk en bezorgde de jonge Erik een contract bij Armada music. In september 2011 kwam de debuutsingle Bliss uit samen met zijn eerste EP Take It.

Dat we in de toekomst ongetwijfeld nog zullen horen van Erik Arbores staat als een paal boven water. Is het niet met zijn muziek dan zal het wel in de natuurkunde zijn.

Onderstaand de link naar de aflevering van De wereld draait door waarover het ging.

http://omroep.vara.nl/media/70332

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!