maandag, juni 14, 2021

Erik ArboresErik Arbores (Erik van den Boom) is een supertalent uit Nederland dat momenteel furore maakt in de hitlijsten met het nummer Bliss. 

Al op 13-jarige slaagde hij voor zijn eindexamen gymnasium en won zowaar met zijn profielwerkstuk over kwantummechanica Entanglement and Bell's inequality de Wijnand Wijnenprijs 2011. Er valt dus wel wat te vertellen over deze jonge kerel.

Erik Arbores voltooide in één jaar zijn studies gymnasium, terwijl deze studierichting eigenlijk 4 jaar voorziet. Op de koop toe viel hij in de prijzen met zijn werkstuk over kwantummechanica (zie inleiding). Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de jongen de aandacht trok van de media. Zo werd hij uitgenodigd in het programma De wereld draait door. Erik Arbores vertelde dat hij als hobby muziek componeerde, liet een stukje horen en Armin van Buuren werd betrokken in het gesprek. Armin van Buuren was danig onder de indruk en bezorgde de jonge Erik een contract bij Armada music. In september 2011 kwam de debuutsingle Bliss uit samen met zijn eerste EP Take It.

Dat we in de toekomst ongetwijfeld nog zullen horen van Erik Arbores staat als een paal boven water. Is het niet met zijn muziek dan zal het wel in de natuurkunde zijn.

Onderstaand de link naar de aflevering van De wereld draait door waarover het ging.

http://omroep.vara.nl/media/70332

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?