maandag, juni 14, 2021

Loreen 1Lorine Zineb Nora Talhaoui, beter bekend onder artiestennaam Loreen scoorde in 2012 hoge toppen met het nummer Euphoria.

De Zweedse van Marokkaanse afkomst had een deelname aan het Eurovisiesongfestival nodig om internationaal door te breken.

Loreen werd geboren in Stockholm op 16 oktober 1983. Doordat ze ge├»nteresseerd was in muziek besloot ze in 2004 deel te nemen aan de Zweeds versie van idool. Ze zou 4de eindigen. Na haar idool-avontuur brengt ze in 2005 een nieuwe single uit samen met de heren van Rob'n'Raz. Een echt groot succes werd de single niet en Loreen gaat aan de slag als TV presentatrice. Het zou tot 2011 duren vooraleer Loreen zich weer in schijnwerpers weet te werken. Ze neemt deel aan de voorrondes voor het Eurovisiesongfestival van Zweden met de song "My Heart Is Refusing Me". Alweer eindigde ze vierde wat voldoende was om deel te nemen aan de herkansingen. In die herkansingen slaagde Loreen er niet in zich te kwalificeren voor de finaleronde. Het publiek had duidelijk een andere mening over dit nummer. "My Heart Is Refusing Me" schopte het tot nummer 9 on de lokale hitparades. In 2012 probeert Loreen het opnieuw. In halve finales van de voorrondes van het songfestival pakt ze uit met "Euphoria". Ze won er meteen de finale in Zweden mee en ook de 57 ste editie van het  songfestival dat plaats vond in Crystal Hall in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?