maandag, september 26, 2022

Loreen 1Lorine Zineb Nora Talhaoui, beter bekend onder artiestennaam Loreen scoorde in 2012 hoge toppen met het nummer Euphoria.

De Zweedse van Marokkaanse afkomst had een deelname aan het Eurovisiesongfestival nodig om internationaal door te breken.

Loreen werd geboren in Stockholm op 16 oktober 1983. Doordat ze geïnteresseerd was in muziek besloot ze in 2004 deel te nemen aan de Zweeds versie van idool. Ze zou 4de eindigen. Na haar idool-avontuur brengt ze in 2005 een nieuwe single uit samen met de heren van Rob'n'Raz. Een echt groot succes werd de single niet en Loreen gaat aan de slag als TV presentatrice. Het zou tot 2011 duren vooraleer Loreen zich weer in schijnwerpers weet te werken. Ze neemt deel aan de voorrondes voor het Eurovisiesongfestival van Zweden met de song "My Heart Is Refusing Me". Alweer eindigde ze vierde wat voldoende was om deel te nemen aan de herkansingen. In die herkansingen slaagde Loreen er niet in zich te kwalificeren voor de finaleronde. Het publiek had duidelijk een andere mening over dit nummer. "My Heart Is Refusing Me" schopte het tot nummer 9 on de lokale hitparades. In 2012 probeert Loreen het opnieuw. In halve finales van de voorrondes van het songfestival pakt ze uit met "Euphoria". Ze won er meteen de finale in Zweden mee en ook de 57 ste editie van het  songfestival dat plaats vond in Crystal Hall in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Recente Reacties

 • Jan zei Meer
  De nieuwe microsoft-filosofie: Hoe moeilijker hoe beter!
 • P a van Die. zei Meer
  Helemaal geholpen mijn dank.
 • Hans zei Meer
  Bedankt, ik heb er fijn nog iemand mee kunnen helpen.
  Om het adres van het plaatje te bekomen moest...
 • Chris Villegas zei Meer
  Peter De Ceuster Schreef:
  Nicole Schreef:
  Volgens mij is het nu toch écht voorbij!? Ik krijg geen optie meer om terug te keren naar het...