zaterdag, oktober 16, 2021

Kid CudiKid Cudi kent u wellicht van Day 'N Nite, zijn hit uit 2009. Anno 2012 is de man helemaal terug, dankzij de film Project X en Steve Aoki.

Scott Ramon Seguro Mescudi zoals Kid Cudi echt heet, werd geboren in Cleveland (Ohio) op 30 januari 1984. Als jongste uit een gezin van vier (2 broers en 1 zus), had de jongeman het niet altijd onder de markt. Zijn vader, een ingeweken Mexicaan en ex piloot uit WOII, bezweek aan kanker toen Cudi 11 was. Een gegeven dat Kid Cudi zou tekenen voor het leven en dat nog steeds hoorbaar is in zijn muziek. Ondanks de zware tegenvaller maakt Cudi zijn studies af. Tijdens de laatste jaren van de 'High School' raakt hij pas geïnspireerd door alternatieve hip-hop groepjes en begon hij zelf rappen. Omdat hij wel wat zag zitten in een muzikale carrière besluit het te verhuizen naar Brooklyn (New York). In juli van het jaar 2008 brengt hij zijn eerste mixtape "A Kid Named Cudi " uit dat vrij te downloaden was. De mixtape trok al snel de aandacht van een bekende uit het rap milieu, Kayne West. Cudi mocht meteen teksten schrijven voor Kayne en zelf af en toe opdraven als artiest op albums van Kayne. De noodzakelijke banden om het te maken waren gesmeed. In 2009 zou de carrière van Cudi een definitieve wending nemen. Tijdens een Tv-optreden van/met Kayne West mocht hij de video van "Day 'N Nite" promoten. De rest is geschiedenis. "Day 'N Nite", althans de remix van de Crookers, wordt een wereldhit.

Kid Cudi's eerste hit was dus een Cookers remix. Na "Day 'N Nite" blijft hij muziek maken, maar het leek er op dat Kid Cudi een eendagsvlieg zou blijven. Zelfs het nummer "Pursuit of Happiness" dat origineel uit 2009 komt, wist niet verder te geraken dan de tipparade. Maar toen was er de film Project X. Project X is een film over met testosteron gevulde tieners, blote tetten, zuipen en kotsen. Niet meteen een film dat hoge verwachtingen schept, maar het jonge publiek lust er wel pap van en de muziek slaat aan. Eén van de nummers die gebruikt worden in Project X is "Pursuit of Happiness" van Kid Cudi, maar dan wel de herwerkte dance versie van Steve Aoki. En zie! Anno 2012 ziet het ernaar uit dat Kid Cudi opnieuw in de hitlijsten zal belanden. Maar net zoals bij zijn eerste hit, met een remix!

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!