maandag, juni 14, 2021

Calvin HarrisAdam Richard Wiles, aka Calvin Harris, werd geboren op 17 januari 1984 te Dufries (Schotland). In zijn jonge jaren was hij vooral voetbalsupporter tot hij in 1999 begon met het maken demo's.

Calvin Harris is (was) fan van voetballer Steve McManaman (u weet wel de middenvelder van onder andere Liverpool, Real Madrid en Manchester City). Onrechtstreeks de reden waarom hij met muziek begon want zo verklaarde hij zelf: "I never had curly hair, so I got into music. If I'd had curly hair, things would've been different". Zo gezegd zo gedaan, op zijn 17de ging hij werken in een visfabriek en supermarkten om het nodige geld te verzamelen om naar Londen kunnen te trekken om aldaar te leren van de lokale muziekscene. Met succes zowaar, de Schot zijn eerste 'werkstukken' "Da Bongos" en "Brighter Days" werden gedraaid in het clubmilieu. Doordat man's muziek gedraaid werd in de clubs, en bovendien ook zijn MySpace (hij postte regelmatig werk op de blog) druk bezocht werd, stonden de platenmaatschappijen in de rij om hem een contract aan te bieden. We besparen u de details, maar u kan zelf al raden dat er een album zit aan te komen. In 2007 wordt  ' I Created Disco' op de wereld losgelaten. Het up-tempo elektronische album, geïnspireerd op muziek uit de jaren '80, kent veel bijval, behaalt goud, en verschillende singles uit het album behalen de top 10. Calvin Harris is plots een grote naam. Hij gaat toeren, verzorgt Tv en radio-optredens, wint de ene award na de andere.

Broodje gebakken? Wellicht wel, want om de 2 jaar verschijnt er wel een nieuw album waarmee hij genomineerd (of prijzen wint) wordt voor de ene of andere uitreiking. Intussen werkt hij samen met andere grote namen zoals Rihanna, Kylie Minogue, Faithless en nog wel enkele anderen. Zelfs in onze eigenste muzikale jaaroverzichten, die we sinds 2010 publiceren, is Calvin Harris nauwelijks weg te denken. Ook op moment van schrijven (2014) scoort de man alweer een monsterhit met 'Summer'.

Recente Reacties

 • Superleek zei Meer
  @Henk


 • Superleek zei Meer
  @Nietzohandig
  U kan altijd een zoekveld van Gmail gebruiken en allerlei filters (bijlage, chats,...
 • Nietzohandig zei Meer
  Nou dit is de ergste super-leek vanaf 2008.
  Ik heb meer dan 100.000 mails.
  Vroeger gooide ik ze weg...
 • Henk Kind zei Meer
  lettertype wijzigeb ging goed maar kan dat ook i spreadsheets ?