zaterdag, oktober 16, 2021

Lilly Wood The Prick2014 zal ongetwijfeld een onvergetelijk jaar worden voor Lilly Wood en haar band The Pricks. Met Prayer in C scoort ze op moment van schrijven een vette hit.

Het succes van "Prayer in C "enkel en alleen maar toeschrijven aan Lilly Wood zou de waarheid onrecht aandoen. Ondanks haar unieke (en hese) stemgeluid had ze (samen met haar band The Prick) de hulp nodig van Robin Shulz om internationaal door te breken.

Lilly Wood & The Prick (een Franse folk band) ontstond in 2006 toen Nili Hadida en Benjamin Cotto elkaar ontmoetten in hun studententijd. Nadat ze samenwerkten op enkele nummers, kwam er in 2008 eindelijk wat schot in de zaak. In 2008 maakten ze namelijk een cover van "LES Artistes" van Santogold. Intussen ontmoette ze ook gitarist Pierre Guimard die hun nummers op Myspace gehoord had. Pierre bood een samenwerking aan en opende zijn atelier voor de productie van hun werk. Nog datzelfde jaar verschijnt één van hun nummers op een compilatie CD, getiteld "Folk & Proud". In 2009 komt dan de eerste EP uit van het duo dat toen nog Lilly Who and the What noemde. Die EP werd destijds uitgebracht uitgebracht op het onafhankelijke label Choke industrie dat opgericht werd door ra..ra...ra... Pierre Guimard en Matthieu Tessier. In 2009 zou hun carrière een nieuwe wending nemen. Lilly Wood en haar gevolg tekenden met een ander onafhankelijk label genaamd Cinq7. Een goede zet zo blijkt achteraf. Nog datzelfde jaar komt het album Invincible Friends uit. Met Invincible Friends (met daarop het originele Prayer in C)genoten ze meteen aandacht in de lokale muziekindustrie. Ze mogen wat Tv-optredens verzorgen en worden genomineerd voor enkele (Franse) Awards. In 2012 komt de opvolger The Fight uit, maar dit album kreeg heel wat minder aandacht in de media.

In 2014 komt er een zekere Robin Shulz zich met de zaak bemoeien. De Duitse DJ en producer, die zich voornamelijk bezig houdt met Deep House, maakt een remix van Prayer in C. De rest van het verhaal kent u intussen.

Terzijde: Robin Shulz is een relatief onbekende naam, maar we kunnen u garanderen dat u de komende jaren deze naam nog vaak gaat tegenkomen. Pas actief sinds 2013 maar met referenties als Todd Terry, Armand Van Helden, Roger Sanchez en Tiesto kan dat moeilijk anders.

 

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!