zaterdag, oktober 16, 2021

LMFAO Party Rock AnthemLMFAO is een Amerikaans elektro hop duo ontstaan ergens in 2006 te Los Angeles. De band bestaat uit Stefan Kendal Gordy (Redfoo,3 september 1975) en Skyler Huston (SkyBlu, 23 augustus 1986) en zijn respectievelijk de zoon en kleinzoon van Motown oprichter Berry Gordy.

Hun muziek staat vooral voor fuiven en zuipen, en wordt vooral beïnvloed door Tupac Shakus, The Black Eyed Peas, James Brown en Michael Jackson.
Redfoo (één van de acht kinderen van Motown oprichter Berry Gordon) en SkyBlu (één van de kleinkinderen) groeiden op in Los Angeles en zijn dus nonkel en neef van elkaar. Er werd voor het eerst gewag gemaakt van een groep tijdens een interview met Shave Magazine waarin de heren vertelden dat ze optraden onder de naam ‘Sexy Dudes’. De naam werd later, onder impuls van de grootmoeder, gewijzigd baar LMFAO. LMFAO is een afkorting in het Engels van "Laughing My Fucking Ass Off" of "Loving My Friends and Others". Welke jouw voorkeur heeft mag u zelf beslissen. Als u familie (zoon) bent van de oprichter van Motown hoeft u niet noodzakelijk veel geluk te hebben om in de muziekwereld verzeild te raken. Nadat de heren hun plannen bekend maakte aan papa (nonkel) Berry, mochten ze meteen een album opnemen. Enige tijd later was het album “Party Rock EP” een feit. Het album verscheen eerst op iTunes in juli 2008, precies één jaar later lag het in de winkelrekken. “Part Rock” deed het qua verkoopcijfers niet slecht maar zorgde niet voor de gehoopte doorbraak. Die doorbraak zou er pas komen nadat een onbekende DJ/Producer (DJ Inphinity) een ‘bootleg’ maakte waarin hij een remix van Dj Chuckie’s “Let the Bass Kick” en een capella van LMFAO gebruikte.

Deze versie verspreidde zich, dankzij het Internet, razendsnel en werd later, met succes, gebruikt in Miami op het “Winter Music Conference”. Enkele weken later werd het nummer zelfs de thema song voor een TV show. Een mooi voorbeeld van, hoe een door de muziekindustrie gehate Internet, artiesten aan een doorbraak helpt. Het zou nog maar een begin zijn van wat zou volgen. In 2010 vraag David Guetta de heren om te helpen met het nummer “Gettin Over You”. Als een top producer/DJ u dat vraagt, zegt u natuurlijk niet nee. LMFAO stemt in en “Gettin Over You” word een dijk van een hit. Redfoo & SkyBlu worden meteen vertrouwde gezichten op het Europese vasteland.

In 2011 ze er weer. Dit keer met de hulp van Lauren Bennet en Goonrock. “Rock Anthem” wordt uitgebracht en bestormd meteen de hitparades. De leuke videoclip dat het nummer vergezelt, zit daar uiteraard voor iets tussen.

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!