Parlez-vous Français?

FranceFranse liedjes verschijnen regelmatig in onze hitlijsten, ook al zijn we ons daar niet vaak van bewust. Vroeger al vaker dan nu. We hebben voor u een lijst opgezocht waarvan u denkt " hey, dat ken ik ergens van !!".

Lees meer: Parlez-vous Français?

2014 Wätermat-Bullit

Wtermat BullitU hebt het nummer Bullit van Wätermat al horen passeren op de radio. Op moment van schrijven verschijnt de man uit het niets in de hitlijsten. Of toch niet?

Lees meer: 2014 Wätermat-Bullit

1981 Abba-Lay All Your Love On Me (12 inch edition)

Abba2Eén Maxi versie die ik altijd gemist heb in mijn collectie was die van "ABBA" met "Lay All Your Love On Me". Kilometers en verscheidene platenboeren heb ik toen versleten, maar ik heb ze helaas nooit op de kop kunnen tikken. Maar zie, de digitalisering van de wereld heeft ook zijn goede kanten.

Lees meer: 1981 Abba-Lay All Your Love On Me (12 inch edition)

Amanda Lear

Amanda LearAmanda Lear werd geboren op 18 november 1939 of 1946 in de toenmalig Britse kolonie Hong Kong onder de naar Tapp. Het moet zowat een unicum in de geschiedenis zijn, dat er zo weinig bekend is over de jeugdjaren van een artiest, die meer dan 20 jaar onafgebroken in de spotlights stond.

Lees meer: Amanda Lear

1968 Barry Ryan - Eloise

Barry Ryan Eloise[1]Barry Ryan is een Britse zanger geboren te Leeds op 24 oktober 1948 onder de naam “Barry Sapherson” als zoon van “Lloyd Sapherson” en zangeres “Marion Ryan”. De man werd vooral bekend door zijn Nr-1 hit uit 1968 “Eloise” (zie videoclip). Gelukkig gaat aan dit nummer een beetje geschiedenis vooraf, zo krijgen we de pagina alsnog wat gevuld.

Lees meer: 1968 Barry Ryan - Eloise

1973 André Moss-Ella

Andre MossDries Patijn, beter bekend onder zijn artiestennaam André Moss werd geboren in Rotterdam op 17 mei 1934 en verwierf vooral bekendheid voor zijn werk als saxofonist voor een andere artiest uit die periode Jack de Nijs, een man die u misschien beter kent onder de naam Jack Jersey.

Lees meer: 1973 André Moss-Ella