zondag, oktober 17, 2021

Hot ChocolateHot Chocolate is een Britse groep, ontstaan in 1969, rond de uit Jamaica afkomstige zanger Errol Brown. In het begin noemde de band zichzelf “The Hot Chocolate Band” maar dat werd al snel ingekort.

Voor Brown begon het allemaal nadat hij een reggae versie van John Lennons “Give Peace A Chance” maakte. Brown maakte de ‘cover’ zonder toestemming van John Lennon trouwens, maar John vond het blijkbaar zo goed gedaan, dat Brown werd gecontacteerd door Apple Records dat de man prompt een contract aanbood. Een contract betekend dat er platen gemaakt moeten worden en dat doen de heren van Hot Chocolate dan ook.

De eerste singles haalden wel de hitlijsten maar echte ‘kleppers’ waren er tot dan toe niet bij. In 1974, kwam hun karakteristieke funky sound pas echt tot zijn recht in het nummer “Emma”. “Emma" scoorde beter dan al het voorgaande werk van Hot Chocolate, maar toch zou het grote succes pas volgen in 1975 toen de Discoperiode de wereld veroverde en “You Sexy Thing” uitkwam. “You Sexy Thing” wat oorspronkelijk de B-kant was van “Blue Night” en schopte het in zowat de halve wereld tot een top 10 notering. Hot Chocolate was plots big business en de heren bleven hits produceren aan de lopende band. Zo volgt er in 1977 “So You Win Again”, dat zelfs op NR1 geraakte in het VK, en “Every 1’s A Winner” dat in 1978 uitkwam.  We vermelden enkel de belangrijkste hits want Hot Chocolate is na Elvis Presley en Donna Summer de enige band dat in elk jaar van de ‘70s een hit scoorde. Zelfs van de overgang naar de ‘80s bleken de heren gaan last te hebben. In 1982 vielen ze weer in prijzen met “”It Started With A Kiss”. Nadien gaat het echter wel bergafwaarts met Hot Chocolate. In 1986 besluiten ze uiteindelijk om ermee te stoppen. Amper 1 jaar later staan ze plots toch weer in de hitlijsten nadat Ben Liebrand remixen van hun oude hits maakte.
Na de split in 1986 begon Errol Brown aan een weinig succesvolle solocarrière. In 2003 ontving hij de Order of the British Empire Award voor zijn bijdrage aan de Britse muziek. Op moment van schrijven blijkt Hot Chocolate nog steeds te bestaan. De heren houden zich vooral bezig met toeren en liveoptredens.

Er zijn verschillende nummers dat een mens diep kan raken. "Emma" uit 1974 waarbij voor het eerst hun typische sound tot recht komt, hoort daar zeker bij.

Eerst de originele versie van “You Sexy Thing”

Onderstaand de remix van Ben Liebrand uit 1987. U zult snel merken waarom ze opnieuw in de hitlijsten geraakten.

In 1977 volgt hun grootste hit. Geniet nog maar eens van “So You Win Again” dat ongetwijfeld bij velen nostalgische gevoelens en emoties zal oproepen.

Uit 1978 dan “Every 1’s A Winner”

Nu we toch bezig zijn plakken we er ineens ook maar “It Started With a Kiss” aan uit 1982.

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!