We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

INXSINXS is een Australische band en werd opgericht in Sydney op 16 augustus 1979. Eerst heette de band The Farriss Brothers, met Andrew (keyboard), Jon (drums) en Tim Farriss (leadgitaar), Michael Hutchence (zang), Kirk Pengilly (saxofoon en gitaar) en Garry Gary Beers (bas). De naam verandert nog datzelfde jaar in INXS, uitgesproken als "in excess" (in overvloed). Pas hun derde LP Shabooh Shoobah (1982), waarop INXS wat meer neigt naar dance rock, zorgt ervoor dat ze ook in de Verenigde Staten bekend worden.

Daar krijgen ze in 1983 een platencontract bij Atlantic en wordt hun single The one thing een grote hit, mede doordat de videoclip veel op MTV wordt getoond. Door hun medewerking aan het Live Aid-concert in 1985 en door de release van het album Listen like thieves worden ze wereldwijd bekend. Frontman en zanger Michael Hutchence staat niet alleen op het podium in de kijker maar ook daarbuiten. Mooie dames hebben iets met ruige rockers en zo was hij te zien in/aan de armen van het Deense supermodel Helena Christensen en tv presentatrice Paula Yates. Maar ook Kylie Minogue (ooit uitgeroepen tot het meest sexy kontje) heeft met hem de lakens gedeeld (al heeft ze dit steeds ontkend). De combinatie van mooie vrouwen en drugs hebben hem waarschijnlijk de das omgedaan toen hij in 1997 levenloos in zijn hotelkamer in Sydney werd gevonden. Vermoedelijke doodsoorzaak .....zelfmoord. Spijtig.

Hier alvast enkele toppers in chronologische volgorde.

Original sin - 1984
This time - 1985
Need you tonight - 1987

New Sensation - 1988

Suicide Blonde - 1990

En als laatste onze persoonlijke favoriet, Dissapear ook uit 1990