zaterdag, oktober 16, 2021

Meat LoafIn 1978 hoorden we hier voor het eerst over Marvin Lee Aday alias Meat Loaf. En hoe!! Paradise by the Dashbord Light (uit de langspeler Bat out of Hell 1977) werd ook in Europa een monsterhit. De bijnaam Meat Loaf had hij gewoon gehouden uit z'n studententijd en betekende eigenlijk "worstenbrood", die had hij gekregen vanwege zijn corpulente lichaamsbouw.

Met deze hit maakten we kennis met de uit Dallas afstammende acteur/zanger. Z'n shows waren steeds voorzien van het nodige spektakel en dramatiek.

Bijzondere anekdote: de zangeres die steeds mee de optredens verzorgde was maar een play-backster, de originele zangeres was namelijk Ellen Foley. Maar deze wou niet mee op het podium omdat Meat Loaf verlangde dat ze op het podium echt een tongzoen zou draaien. Voor de andere dame was dit geen enkel probleem ! (Wat vrouwen toch al doen voor bekendheid).
Hieronder dan de clip van diegene die "Paradise" echt heeft ingezongen. In 1979 scoorde deze dame meteen haar eerste solo hit met "What's the matter baby".
 
 
In datzelfde jaar werd "You took the words right out of my mouth" (ook uit Bat out of Hell) van Marvin Lee Aday een tweede nummer één hit.
 
 
Na deze successen kwamen er nog enkele singel versies uit van de langspeler maar deze hadden wat minder succes. Toch probeerde Meat Loaf het" ijzer te smeden als het heet was" ,zoals we dat in de volksmond zeggen, om zijn acteercarrière te lanceren en speelde hij één van de hoofdrollen in "The Freaky Horror Show". Een wat bizarre horror musical zeg maar en een film die u meteen tot B-Films kon verkassen.
Net toen we dachten, hé, we hebben al even niks meer over hem gehoord, kwam hij in 1993 weer op de proppen met een fantastische LP (CD) Bat out of hell II: Back into hell! (de woordspeling). Meteen weer een schot in de roos met "I would do anything for love"en kassa kassa.
 
 
In 2006 hoorden we het laatst van Meat Loaf met "It's all coming back to me now".

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!