Recent toegevoegd

Clic: Maak zelf aangepaste pictogrammen van foto's of afbeeldingen

Photo IconClic is een gratis programma waarmee u op een eenvoudige manier pictogrammen van foto's kan maken. We hoeven u niet te vertellen dat dit in bepaalde omstandigheden een leuke toevoeging kan zijn, toch?

Lees meer...

Ook bij PCLeek!

Android: Welke machtigingen (toestemmingen) hebben uw apps en hoe schakelt u ze aan of uit?

Android IconAls trotse bezitter van een smartphone hebt ongetwijfeld ook al eens apps geïnstalleerd, maar hebt u al eens gecontroleerd welke machtigingen of toestemmingen u verleent aan dit soort software?

Lees meer...

Recente Reacties

  • Linda zei Meer
    Bij mij werkt het nog steeds niet, zelfs niet na het uitschakelen zoals hierboven vermeld.
  • Superleek zei Meer
    @Harry; In de tweede schermafdruk ziet u links van Windows-referenties Webreferenties staan. We...
  • Harry Leever zei Meer
    Je schrijft dit "Al kan u ook van de webreferenties een back-up maken" Maar bij de windows 10 zie ik...

Masquerade Guardian AngelMasquerade was een studioproject van de Duitse zanger/componist Drafi Franz Richard Deutscher. Nu zal de naam Drafi Deutscher u wellicht weinig zeggen, maar de in 1946 geboren (Berlijn) man scoorde reeds in 1965 een gigantische hit in zijn thuisland met de Schlager “Marmor, Stein und Eisen bricht”, een nummer dat meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en bijgevolg goed was voor goud.

Nu kunnen we ons inbeelden dat er nog altijd geen lichtje gaat branden, maar daar komt misschien verandering in als we u vertellen dat Drafi Deutscher nummers schreef voor andere ‘grootheden’ uit het verleden zoals o.a. Boney M en Tony Christie. Maar voor de meesten zal hij wellicht bekend zijn als 1 van de 2 uit het duo Masquerade dat in 1984 in onze contreien (Nederland, België en Duitsland) een hit scoorde met "Guardian Angel". (In werkelijkheid nam hij beide stemmen voor zijn rekening). Het nummer "Guardian Angel" is trouwens de Engelstalige versie van het originele dat Drafi Deutscher schreef, maar gezongen werd door Nino de Angelo die er in thuisland Duitsland een hit mee scoorde (Jenseits von Eden) dat gelijktijdig in de hitparades vertoefde (maar iets minder succesvol was). In 1986 scoorde hij trouwens nog met een ander project genaamd Mixed Emotions dat u wellicht nog kent van de megahit “You want Love” dat samen met Oliver Simon tot stand kwam. Na 1986 brokkelde het internationale succes af maar in thuisland Duitsland bleef de man populair en platen maken met wisselend succes. In 2006 ging plots het licht uit. Drafi Deutscher werd slachtoffer van een hartstilstand en overleed op 60 jarige leeftijd in Frankfurt am Main.

Zoals eerder al verteld in dit artikel was Drafi Deutscher nog betrokken bij een ander project dat de naam Mixed Emotions mee kreeg. Mocht u het nummer niet kennen of herinneren? Hieronder de videoclip. Uit 1986.