We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Logo Pcleek2015 Web2013 Komt razendsnel dichterbij, reden genoeg om jullie te vertellen wat u van ons mag verwachten in 2013. En als we toch bezig zijn, blikken we ook even terug naar 2012.

Het is misschien nog wat vroeg, maar door onze drukke agenda willen we nu al vooruitblikken naar 2013. Om het geheel compleet te maken, krijgt u van ons ook wat informatie over het reilen en zeilen van PCLeek! in het afgelopen jaar.

De technologische (r)evolutie gaat razendsnel. Als u als webmaster een (kleine) rol van betekenis wil blijven spelen op het Internet, kunt u niet anders dan mee evolueren en innoveren. Eind 2011 namen we grote risico's door de hele website grondig te vernieuwen en aan te passen. Het was erop of eronder, maar de structuur was verouderd en niet meer aan te passen aan de ontwikkelingen die aan een sneltempo doorgingen. We hebben de risico's genomen en wat blijkt? 2012 werd het meest succesvolle jaar van PCLeek! ooit! We wisten uit ervaring dat het soms enkele maanden kon duren vooraleer de vernieuwing effect zou hebben. Zo hebt u in de eerste plaats Google (nog steeds een heel belangrijke factor) dat tijd nodig heeft om de wijzigingen te accepteren en door te voeren in hun zoekresultaten. We wisten ook dat niet alle bezoekers even gelukkig zouden zijn met de aanpassingen, een aantal haakten af en er kwamen nieuwe bij. 2012 begon aarzelend, maar gaandeweg groeiden de bezoekersaantallen weer aan en op het eind van dit jaar kunnen we enkel maar vaststellen dat alle records verbroken werden. De bezoekersaantallen waren nooit eerder zo hoog, de gemiddelde tijd op de website was nog nooit zo lang, en het bouncepercentage (bezoekers die onmiddellijk weg klikken) was nooit eerder zo laag. De vernieuwing bleek dus een succes.

Door de goede resultaten van 2012 zijn we niet meteen geneigd om in 2013 opnieuw de grove borstel uit te halen, maar nieuwe uitdagingen kondigen zich aan. Door de groeiende markt van mobiele apparaten zijn we genoodzaakt om aanpassingen te doen aan de website. Enkele stappen hebben we dit jaar al doorgevoerd. Zo kunt u PCLeek! nu al (beperkt) bekijken op de meeste mobiele apparaten. In 2013 willen we graag een stap verder gaan en de website optimaliseren voor elk apparaat en beeldscherm. Geen spectaculaire veranderingen dus, maar we sluiten niet uit dat de lay-out kleine wijzigingen zal ondergaan om de site volledig responsive (past op elk scherm) te maken. Over inhoud hoeft u zich alvast geen zorgen te maken. We blijven hints, tips, downloads en muziek publiceren zoals u dat van ons gewoon bent. We kunnen wel al verklappen dat we 2012 muzikaal gaan afsluiten zoals we dat in 2010 deden. U krijgt op 31 december een lijst met de grootste hits van afgelopen jaar met de bijhorende mix erbij. Het is enkel nog zaaks om 21 december te overleven, dat spreekt :-).

Mvg