We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Info IconRegelmatige bezoekers aan PCLeek! zal het wel al opgevallen zijn dat er de laatste dagen opgefriste artikelen verschijnen in het nieuwsoverzicht. Daar is een goede reden voor.

Momenteel zijn we begonnen aan een grote 'lente schoonmaak' op de website. Een groot aantal artikelen gaan namelijk al jaren mee, anderen zijn intussen niet meer relevant of achterhaald. Vandaar hebben we besloten om een grote update/opruim actie te organiseren. Om u een idee te geven wat we gaan doen, krijgt u van ons een overzicht.

Outlook Express:

Het mailprogramma Outlook Express wordt nauwelijks nog gebruikt, dat zal u wellicht niks verbazen. Daarom gaan we het volgende doen:

 • Tips voor Outlook Express die ook van toepassing zijn voor recentere e-mailprogramma's van Microsoft (MS Outlook,Outlook.com) worden geüpdatet naar tips voor de recentere e-mailprogramma's, inclusief screenshots.
 • Niet relevante of verouderde artikelen worden gewist, op enkele uitzonderingen na.

Internet Explorer:

Op onze website vond u nog tal van tips geschreven ten tijde van Internet Explorer 7-8-9. Ook hier dringt een update zich op.

 • Al de tips (jong en oud) worden gecontroleerd of ze eventueel ook werken in IE11. Als dat zo is worden ze geüpdatet en worden de schermafdrukken aangepast.
 • Tips voor Internet Explorer die niet meer relevant zijn worden gewist.

Firefox & Chrome:

Zowel voor Firefox en Chrome vindt u tal van tips op de website. Probleem is dat zowel Firefox en Chrome voortdurend vernieuwen aan lichtsnelheid.

 • Alle tips voor Chrome en Firefox worden gecontroleerd op relevantie en eventueel geüpdatet, inclusief schermafdrukken.
 • Tips die niet meer van toepassing zijn worden gewist.

MS Office:

Ook bij Microsoft zitten ze niet stil.

 • Alle tips voor Office onderdelen (Word, Excel, PowerPoint) die nog van toepassing waren, of geschreven werden, voor versie 2003 worden geüpdatet voor recentere versies.
 • Tips exclusief voor versies 2003 worden gewist.

Downloads:

Voor heel wat downloads die we aanbieden zijn intussen nieuwere versies verschenen. Logisch, maar sommige programma's werden als het ware van 0 herschreven.

 • Van compleet nieuwe versies zullen de schermafdrukken en info aangepast worden, indien nodig schrijven we een compleet nieuwe review.
 • Oudere tooltjes die specifiek voor Vista of XP ontwikkeld werden blijven beschikbaar maar worden gemoderniseerd en de links worden eventueel aangepast.

Windows XP:

Honderden tips schreven we ooit voor het langst levende besturingssysteem van Microsoft, maar alles heeft een einde.

 • Tips voor Windows XP die ook blijken te werken voor Vista, Seven of Windows 8 worden geüpdatet, inclusief schermafdrukken.
 • Tips voor Windows XP die exclusief en alleen maar voor XP werken, worden gemoderniseerd en aangepast (niet gewist, een groot deel van onze bezoekers werkt nog met XP)

Natuurlijk zijn er nog tientallen andere zaken die we gaan nakijken en eventueel updaten, maar u begrijpt dat we nog wel enkele weken zoet zijn. Intussen proberen we ook nieuwe tips aan te reiken, al zal het tempo waaraan iets minder frequent zijn.

Alvast bedankt voor uw begrip.