We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

AddthisBezoekers aan PCLeek zal het meteen opgevallen zijn dat we nieuwe sociale knoppen geïntegreerd hebben op de website. Uiteraard hebben we goede redenen.

Als u onze website op regelmatige basis bezoekt, zal het u wel opvallen dat we nieuwe sociale knoppen hebben geïntegreerd op onze website. Al sinds 2012 gebruikte we hiervoor de diensten van AddThis opdat u onze artikelen kon delen of liken op een sociaal netwerk van uw voorkeur. De reden waarom we AddThis vaarwel zeggen is vrij simpel. De online service kwam in opspraak nadat bleek dat het bedrijf aan de hand van het "delen & liken" profielen van gebruikers bijhield en mogelijk verkocht aan derden. Het artikel dat ons de wenkbrauwen deed fronsen kan u hier lezen.

Al vanaf het ontstaan van PCLeek! hebben we alles wat mogelijk is gedaan om onze bezoekers te beschermen tegen zulke praktijken. Dat we moeilijk om Google heen kunnen, zal iedere webmaster beamen, maar als blijkt dat zelfs anderen beginnen met het verkopen van data, kunnen we niet anders dan ingrijpen. Dat hebben we dan ook onmiddellijk gedaan.

De nieuwe sociale knoppen houden geen data of gegevens bij en zijn enkel gekoppeld aan het sociale netwerk waar u een artikel of item deelt. M.a.w., niemand kijkt over uw schouders mee of 'telefoneert naar huis'. Bedenk wel dat sociale netwerken dat wel doen, maar dat weet u zelf ook wel. Kortom, voortaan kan u 'liken' en delen zoveel u wilt zonder dat iemand de gegevens bijhoudt (met uitzondering van het sociale netwerk zelf).

Voor vragen of opmerkingen kan u ons steeds contacteren of reageren.

Mvg.