We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (2 Votes)

Logo Pcleek2015 WebBezoekers aan PCLeek zullen ongetwijfeld gemerkt hebben dat we een aantal 'zaken' aangepast hebben en een grote update doorgevoerd hebben met betrekking tot de artikelen en website.

Meer dan 2 maanden zijn we dagelijks enkele uren zot geweest met het opruimen, updaten van de artikelen en de website. Het laatste wat we aangepast hebben zijn de kleuren, en dat zal u wellicht het meest opgevallen zijn. Maar achter de schermen hebben we zowaar nog meer werk verricht. Van ons krijgt u alvast een overzicht.

Grote update en lenteschoonmaak afgerond

Update van al de artikelen en tips:

Wij van PCLeek draaien intussen al meer dan 7 jaar mee op het worldwide web. U begrijpt dat een groot deel van onze tips, downloads en artikelen niet meer relevant zijn of waren. We hebben geen team van 10 mensen ter beschikking, zodat we niet alles continue kunnen aanpassen en updaten, wat echter niet weg neemt dat we dat wel proberen te doen. Kortom, we vonden het de hoogste tijd om alles één voor één na te kijken en waar nodig de artikelen updaten, aanpassen of gewoon verwijderen. Zo hebben we:

 • Waar nodig de schermafdrukken aangepast.
 • Foute of niet werkende links geüpdatet.
 • Eventueel de tekst geactualiseerd.
 • Totaal verouderde, niet relevante inhoud werd verwijderd. Iets meer dan 150 tips of downloads overleefden de schoonmaak niet.
 • Controleren of betreffend artikel nog werkt, en eventueel ook toepasbaar is op recente versies van Windows en waar nodig informatie aanpassen.
 • Tags toegevoegd

Update en aanpassingen van de Downloads

Ook de downloads vernieuwen tegen de snelheid van het licht. We hebben nog maar net een test of artikel gepubliceerd, en enkele dagen later is er al een nieuwe versie beschikbaar. Op zich niet zo erg, maar als men ook nog eens de interface overhoop haalt, kunnen we niet anders dan onze artikelen aanpassen. Ook hier zijn we er met de spreekwoordelijke 'grote borstel' doorgegaan. Zo hebben we onder andere:

 • Downloads die niet meer ondersteund worden door de ontwikkelaars, maar waarvan we denken dat ze soms nog nuttig kunnen zijn, verhuist naar onze OneDrive (niet allemaal).
 • Downloads die totaal verouderd waren, verwijderd.
 • Downloads geüpdatet waar nodig, en eventueel schermafdrukken aangepast.
 • Teskt indien nodig vernieuwd.
 • Links en info aangepast.
 • Controle uitgevoerd of de downloads ook werkten onder Windows8 (ja 1 voor 1 opnieuw getest).
 • Tags toegevoegd

Update muziek

YouTube maakt het ons niet gemakkelijk. Voortdurend worden videoclips verwijderd waardoor wij opgezadeld zitten met dode links (filmpjes werken niet meer). We hebben waar nodig aanpassingen doorgevoerd, maar 'don't shoot us' als er toch weer eentje niet werkt.

Update website PCLeek

De nieuwe kleurtjes zullen u ongetwijfeld als eerste opgevallen zijn, maar dat is eigenlijk zowat het enige wat verandert hebben met betrekking tot het uiterlijk van de website. Achter de schermen daarentegen hebben we heel wat meer werk verricht. Een overzicht.

 • Toevoegen van Tags. Tags zijn (kern)woorden waarin duidelijk wordt gemaakt aan de zoekmachines (en bezoekers) waarover een artikel gaat. Onderaan elk artikel ziet u tags verschijnen. Door op een tag te klikken opent een nieuwe pagina met daarin een lijst met andere inhoud waarin datzelfde woord als tag ingesteld is. Dit gegeven is niet enkel nuttig voor zoekmachines zoals Google of Bing, maar ook u als bezoeker kan er uw voordeel mee doen. Zoekt u bijvoorbeeld een tip over het aanmelden aan de computer, maar is het artikel niet echt waar u naar zocht, klikt u op de Tag aanmelden. Er verschijnt meteen een lijst met alle inhoud waarin 'aanmelden' als tag werd gebruikt.

Tag Info

 • De procedure voor het registreren en inloggen werd ook grondig gewijzigd. U kan nog altijd inloggen of registreren zoals voorheen, maar voortaan kan u zichzelf ook registreren of inloggen met uw Microsoft-account, Facebook-account of Google-account. Het voordeel is dat u minder wachtwoorden hoeft te onthouden en u bespaart blijft van de 'rompslomp' om uzelf te registreren. Toegegeven, we hadden bij de overgang naar het systeem enkele problemen, maar die lijken nu alvast van de baan.

Registreren Pcleek

 • Voortaan kan u onze inhoud ook beoordelen. We zeggen er meteen bij dat het om een test gaat. Als blijkt dat sommige bezoekers zichzelf interessant willen maken door alles af te kraken (onterecht een lage beoordeling toekennen) zullen we deze vorm van interactiviteit weer verwijderen. Als het niet goed is, is het niet goed, en wij zijn de laatste om u tegen te spreken, maar het wil niet zeggen dat als een artikel niet is wat u zocht, u er een slechte beoordeling aan geeft. Een artikel beoordelen kan onderaan het artikel, net boven de tags.

Beoordelen 1

 • Verder hebben het hele systeem een geüpdatet naar een recentere versie.

We hopen alvast dat jullie gebruikerservaring er wel bij vaart.

Mvg