zaterdag, oktober 16, 2021

Logo Pcleek2015 Web2015 is bijna ten einde, voor ons alvast een goede reden om onze bezoekers op de hoogte te houden met wat we zoal bezig zijn achter de schermen van de website.

Gelieve uw naam in te vullen:

Omdat we de interactie met onze bezoekers wilden vergroten, besloten we enkele maanden geleden om het reactieformulier open te stellen voor het grote publiek. In tegenstelling tot duizend en één andere sites waar u wel verplicht wordt gegevens achter te laten als u ergens wil op reageren, dachten we dat het de hoogste tijd was om de zaken 'anders' aan te pakken. In tijden waarin privacy een 'hot' item is, misschien niet zo een vreemde zet.

Al meteen na de wijziging bleek het 'openstellen' van het reactieformulier een succes. We werden als het ware meteen bestookt met vragen, complimenten en opmerkingen. Waarvoor onze oprechte dank! Maar, helaas bleek dat we deze verandering niet echt goed doordacht hadden. Een groot deel van onze bezoekers geeft de voorkeur aan het posten van reacties als 'Anoniem'. Wij zijn de eersten om deze keuze te respecteren, maar al snel bleek dat het verdomd moeilijk werd om vragen te beantwoorden.

Zo bleek dat er bij bepaalde artikelen heel wat vragen gesteld werden. Het probleem was, dat als er meerdere vragen beantwoord moesten worden, we ze steeds moesten richten aan @ anoniem. U begrijpt dat het al snel een onoverzichtelijk boel werd. Daarom hebben we besloten om een kleine koerswijziging door te voeren. U kan en mag nog steeds 'anoniem' posten of reageren, maar u wordt wel gevraagd een naam in te vullen. Welke naam maakt ons geen fluit uit, zo lang u het maar deftig houdt. Het veld e-mailadres verschijnt eveneens, maar hoeft u niet in te vullen. Op die manier wordt het voor ons een stuk makkelijker om doelgerichter te antwoorden op jullie reacties en vragen. Bovendien is het voor andere bezoekers ook duidelijker aan wie een reactie of antwoord gericht werd. Kortom, als jullie een naam invullen, is het voor onze bezoekers en voor ons overzichtelijker.

Het forum:

Het publiek maken van het reactieformulier had nog een ander neveneffect. Zo bleek ons recent opgefrist forum plots minder aantrekkelijk. Ergens begrijpen we dat wel. Waarom registreren en toegang tot het forum hebben als we onze vragen ook gewoon op de site zelf kunnen posten? U hebt gelijk, maar vergeet niet dat het forum tot nader order nog steeds onze prioriteit krijgt indien u hulp nodig hebt. Bovendien zullen onze antwoorden op het forum uitgebreider en gedeailleerder behandeld worden. Doordat u zich moet registreren om toegang tot het forium te krijgen, wil dat ook betekenen dat u post onvermijdelijk gepubliceerd wordt (indien conform de gedragsregels).

Vreemde snuiters:

Bezoekers aan PCLeek zijn vreemde snuiters. In eerste instantie dachten wij dat er enkel bij ons 'een hoek af' was, maar blijkt dat onze bezoekers zich met ons kunnen meten. Waarom? Simpel! Ondanks een openstellen van het reactieformulier en het opfrissen van het forum, richten onze bezoekers zich nog massaal aan ons via het........contactformulier (e-mail dus). Uit contacten met andere webmasters blijkt dat dit inderdaad een vreemd gegeven is.

Maar hey! Ons maakt het geen zier uit. Als we jullie kunnen helpen, doen we dat graag. Maar vergeet niet, wij zijn ook maar mensen en vooral ..... pc-leken!

Updates, updates.....nog meer updates:

Bezoekers die ons op regelmatige basis volgens, hebben beslist gemerkt dat de frequentie van nieuwe tips en trucs iets lager ligt dan dat u van ons gewoon bent. De reden hiervoor is simpel. Als sinds juni 2015 zijn we bezig met elk artikel op te frissen. In de praktijk wil dat betekenen dat we alle schermafdrukken vernieuwen zodat ze overeenkomen met de meest recente versies van de download, tip of app. Om u een voorbeeld te geven. Firefox vernieuwde afgelopen jaar de gebruikersinterface. De gebruikte schermafdrukken in onze tips, kwamen dus niet meer overeen met de recentste versies van de vuurvos. Bijgevolg moeten we voor elke tip nieuwe schermafdrukken maken en publiceren. Als we dan toch bezig zijn, controleren we ineens of de tip nog werkt en toepasbaar is. Indien nodig passen we ook de uitleg aan. Hetzelfde met MS Outlook, Word , Excel, Windows, etc. U begrijpt dat dit veel tijd in beslag neemt. Oude tips en artikelen, bijvoorbeeld deze voor XP, Word 2003 enzoverder, worden naar de prullenmand verwezen of opgewaardeerd naar recente versies.

Momenteel is van dit werk amper 30% voltooid. We hebben dus nog een lange weg te gaan.

Mvg

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!