Big Smile IconU zal de dag van vandaag meer helpdesk medewerker zijn. Dagelijks uitgescholden en beledigd worden voor stommiteiten waar ze zelf weinig aan kunnen doen. Gelukkig hebben sommigen ook een fijn  gevoel voor humor en publiceren ze over hun grappige situaties. Wij verzamelden voor u de beste en leukste.

Nattigheid:

Na een telefoontje van een klant waarin verteld werd waarom ze hun computer maar niet konden aanzetten, besloten we een technieker langs te sturen. Ter plaatse zag ik meteen een plas water. Ik besloot meteen om de stekker uit het stopcontact te halen. Toen ik de computer optilde stroomde het water uit de ventilatieopeningen waarop de klant reageerde "Oh heb ik water op mijn bureau gemorst? Zou dat het probleem kunnen zijn?".

Een makkelijke job met een moeilijke klant:

Op een dag moet ik naar een klant omdat haar laptop het niet doet. Van zodra ik ter plaatse arriveerde begon de dame in kwestie te roepen en tieren dat het rommel was die ze gekocht had en dat ik mijn werk niet goed kende..bla bla ..bla. Tijdens het roepen en tieren door ging ze naar haar laptop tokkelde agressief op het toetsenbord en ramde op het touchpad. Ik volgde haar, drukte op de aan/uit schakelaar en draaide me om en ging naar huis.......

Het wachtwoord doet het niet:

Op een dag belde een klant om te vertellen dat het wachtwoord het niet deed. Ik besloot het wachtwoord te resetten maar de klant bleef volhouden dat het wachtwoord niet werkte. Uiteindelijk vroeg ik welk foutmelding er verscheen. "Niks, wat ik ook typ, het blijven sterretjes". Toen ik uitlegde dat dat ook de bedoeling was zodat anderen die eventueel meekijken het wachtwoord niet konden zien, was het antwoord " Nou, dat is wel heel slim bedacht!"

Het personeelsNUMMER!

Een aantal medewerkers op een bedrijf bleven maar vragen wat hun gebruikers-ID was om toegang te krijgen tot een bepaald systeem. Ik antwoordde "Het is je personeelsnummer!" Waarop de vraag volgde, "Moeten dat allemaal hoofdletters zijn?" Ik "Yep, altijd!"

Printpapier:

Een medewerker belde met de boodschap "Ik heb de printer gevuld met papier, maar het ding print nog altijd niet". Ik ga ter plaatse om te controleren. Inderdaad! Hij had papier in de printerlade gestoken......maar nog in de verpakking!

Zonder Inkt

Muis doet het niet?

Een collega mepte zijn computermuis neer naast zijn computer en gromde "Mijn muis doet het niet!" Een It medewerker die toevallig in de buurt was snelde ter hulp, pakte het ding op en zei "Dat is omdat het je muis niet is, het je afstandsbediening voor je garagepoort!"

Hulp gevraagd!

Ik (IT medewerker op een bedrijf) liep door het kantoor toen plots een collega riep "Eindelijk ben je er, dat duurde nogal. Het is intussen 2 uur geleden dat ik op de F1-toets (Help-toets) gedrukt heb!"

Windows 95 1 Windows 8 0 O 855229

De spatiebalk:

Inde mailbox van een helpdesk:

Onderwerp: Mijnspatiebalkdoethetniet.

Beschrijving: "Ikzoutochgraagspatieskunnengebruikenzodatikkanverderwerken"

Rofl

Groetjes.