We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Outlook IconMicrosoft heeft zopas een nieuwe preview van de webmaildienst Outlook.com online gezet. De nieuwe service moet beter aansluiten met Windows8 en Office 2013 die in het najaar verwacht worden.

Nieuwe webmaildienst van Microsoft Outlook.com (Preview)

Outlook.com wordt wellicht de opvolger van Hotmail, al wil men dit bij Microsoft niet met zoveel woorden bevestigen. Microsoft zou voor Hotmail & MSN gebruikers een 'upgrade to Outlook.com'-knop voorzien waardoor migreren naar de nieuwe webmaildienst eenvoudig is. E-mailadressen zouden volgens de softwaregigant wel behouden kunnen worden. Of we Hotmail en MSN in de toekomst echt vaarwel moeten zeggen, blijft voorlopig nog afwachten.

Outlook.com wordt sterker verweven met sociale netwerksites en de online opslagdienst Skydrive, en het onlangs overgenomen Skype, eisen ook een plaatsje op. De interface zou dan weer beter aansluiten met metro-interface van Windows8 en beter geschikt zijn voor mobiele apparaten. Verder belooft Microsoft dat advertenties op Outlook.com niet gepersonaliseerd zullen worden door de inhoud van mails te scannen zoals dat bij Gmail gebeurd.

Waarom Microsoft de succesvolle maildiensten wil vernieuwen is onduidelijk. Tot heden was Hotmail nog steeds de populairste webmaildienst, maar concurrent Gmail blijft groeien en komt intussen dicht in de buurt als we de cijfers mogen geloven. Chris Jones van Microsoft's Windows Live gaf als reden aan dat  er veel veranderd is in de laatste 8 jaar en denkt dat het tijd is voor een frisse kijk op e-mail. De opkomst van sociale netwerksites en bijhorende maildiensten zal uiteraard ook wel een rol spelen.

Meer toelichting en info vindt u op deze Engelstalige link.