We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (1 Vote)

Facebook IconSinds de beursgang van Facebook duiken er steeds meer onheilspellende berichten op over de sociale netwerksite Facebook. Is het einde nabij? Of zal het zo een vaart niet lopen?

Recente berichtgevingen laten het ergste vermoeden voor Facebook. Nadat Zuckenberg zijn zakken vol geld stak, lijkt het steeds van kwaad naar erger te gaan met Facebook. Zo was er begin deze week in diverse media te lezen dat een Duitse rechtbank besliste, dat Facebook gebruikers moet toestaan om een pseudoniem te gebruiken. Laat het nu net de naamplicht, de sterkte van Facebook zijn. Door de naamplicht is het voor gebruikers immers gemakkelijk om oude schoolvrienden, verre familieleden en ex-collega's op te snorren. Als het voorbeeld van Duitsland gevolgd wordt in de rest van Europese Unie, begrijpt u dat Facebook met een levensgroot probleem zit. Zuckerberg & Co zullen erg innovatief moeten zijn om dit probleem op te lossen, anders verliezen ze veruit hun sterkste troef.

Vers van de pers. Facebook denkt er sterk over na, om reclame in de vorm van 15 seconden durende filmpjes op ieders muur te plaatsen. Volgens de geruchten zou dat 3x per dag gebeuren. Er zijn nu al veel gebruikers die zich ergeren aan de advertenties, het is nog maar de vraag of die filmpjes niet de spreekwoordelijke druppel zal zijn.

Hebben we het al gehad over de gebruikersvoorwaarden die voortdurend aangepast worden? Bij de eerste aanpassing mochten de gebruikers zelf nog hun stem laten horen via een poll, bij de tweede aanpassing werd ze enkel geïnformeerd.

En dan hebben we nog de concurrentie. Twitter weigert (voorlopig) een beursgang. Het voordeel hiervan is dat Twitter zich geen zorgen hoeft te maken over aandeelhouders die na elk boekjaar meer centen willen zien. Bovendien blijft Twitter jaar na jaar groeien als sociale media.

Al deze zaken maken het Facebook niet makkelijk, maar de roep van het grote geld lijkt zijn tol te eisen. Wij durven er elk geval geen cent om te verwedden dat Facebook in zijn huidige vorm, over enkele jaren nog bestaat.