We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.88 (4 Votes)

NewsZoals u intussen van ons gewoon bent, het nieuwsoverzicht van afgelopen maand (juni 2015).

De zomermaanden staan bekend als komkommertijd en dat was in juni niet anders. Toch konden we voldoende noemenswaardige nieuwsfeiten verzalen om de pagina min of meer te vullen. Hier ons overzicht.

Firefox 40 zal systeemintensieve add-ons markeren.

Voor de verandering beginnen we ons overzicht bij Mozilla. Versie 40 van Firefox die u in de nabije toekomst mag verwachten, krijgt er een nieuwe functie bij. Er komt een interne pagina waar u de prestaties en systeemgebruik van al uw add-ons zal kunnen monitoren. De prestatiemonitor zal add-ons die veel geheugen- en systeemkracht gebruiken markeren (highlighten), zodat de gebruikers snel kunnen achterhalen waar de boosdoener zit als de vuurvos niet vooruit te branden is.

Prestatiemeter Ff

Mozilla Thunderbird 38.0.1

We blijven bij de familie Mozilla. Ondanks dat in het verleden aangekondigd werd dat ze de stekker uit Thunderbird zouden trekken, blijven zo vooralsnog updates aanbrengen aan de populaire e-mailcliënt Thunderbird. Nieuwigheden hoeft u niet te verwachten, maar verbeteringen (bugfixes) daarentegen wel. Thunderbird kreeg een update naar versie 38.0.1 en de lijst met verbeteringen is bijzonder lang. Meer details vindt u op Tweakers.net.

Ask Toolbar officieel gecatalogeerd als bedreiging.

Een nieuwsoverzicht zonder Microsoft, lijkt op een café zonder bier. Ook in juni wisten ze in Redmond de actualiteit te halen. Microsoft kondigde namelijk aan dat het de beruchte Ask Toolbar officieel zal erkennen als bedreiging. Dat hadden zo van ons al eerder mogen doen. Laat ons hopen dat anderen snel volgen, dan kunnen we in de toekomst misschien eens rustig gratis software installeren zonder Ask. Maak u echter geen illusies, de opvolgers staan al klaar. Mocht u zich afvragen hoe het komt dat Microsoft plots Ask Toolbar als bedreiging ziet, dan is het antwoord simpel. In Redmond hebben ze de evaluatiecriteria aangepast voor software met 'zoekbeveiliging' functionaliteit. Voor de techneuten onder ons, hier de link (Engelstalig).

Grondwettelijk Hof verwerpt bewaarplicht.

Na 9-11 werd alles in het werk gestelt om terrorisme tegen te gaan. Eén van de gevolgen daar van was dat providers verplicht werden om dataverkeer (e-mail, sms, Internetverkeer, etc.,..) een jaar lang te bewaren. De Liga voor Mensenrechten en de Ligue des Droits de l’Homme hekelden al langer deze bewaarplicht, en kregen dus gelijk van de het Grondwettelijk Hof. Interesse, of teveel tijd? U kan het Arrest volledig nalezen (in pdf).

Nieuw virus in het land

Afgelopen maand werden meerdere computergebruikers het slachtoffer van een 'nieuw' virus. Het virus zit (zat) verstopt als bijlage in een e-mailbericht en is (was) in perfect Nederlands geschreven. Van zodra u de bijlage opende werden al uw bestanden en foto's onleesbaar. Als u betaald, wordt u computer herstelt. Video's kan u bekijken op HLN.

ING-klanten slachtoffer van Android-malware

Een kwaadaardig Android-app zorgde ervoor dat 22 klanten opgelicht werden voor een totaal van €15000. Om de phishing-app te installeren moesten gebruikers wel zelf toestemming geven op hun mobiele telefoon. Hoeveel mensen dit gedaan hebben, is niet bekend. Om de app te kunnen installeren, moest ook toestemming gegeven worden voor het installeren vanuit externe bronnen. Nooit een goed idee als u het ons vraagt. Het volledige artikel kan u hier lezen.

Tot de volgende......