We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

NewsActualiteit gemist afgelopen maand? Niet erg, van ons krijgt u de 'belangrijkste' nieuwsfeiten van november op een dienblaadje.

Ook afgelopen maand wisten de grote spelers (lees Google, Facebook, Microsoft) zich weer in de actualiteit te werken. Al bij al was het een relatief rustige maand. Van ons krijgt u alvast een beknopt overzicht.

Microsoft haalt grove borstel door OneDrive opslag.

Afgelopen maand liet Microsoft weten dat het niet langer onbeperkte opslagcapaciteit aanbiedt aan Office 365 klanten. De gratis variant gaat van 15 GB naar 5 GB, bovendien wordt het aantal abonnementen uitgedund. Voor hen die een woordje Engels verstaan en meer gedetailleerde informatie wensen, kunnen terecht op deze link.

In het Ericsson Mobility Report staat dan weer te lezen dat bezitters van een Windows Phone-toestel vaak overschakelen naar een ander besturingssysteem. Slechts 20% zou loyaal blijven aan Windows. 60% stapt over op Android en 15% kiest voor iOS. Nu, met cijfers kan je natuurlijk alles bewijzen. Wij vinden dit alvast een vreemde bevinding, gewoonweg omdat we in onze nabije omgeving vaak het omgekeerde zien. Personen die wij kennen met een Windows Phone blijken daar uitermate tevreden mee.  Voor hen  die het rapport zelf willen bestuderen, kunnen dat doen via de link naar het pdf bestand.

Facebook blijft groeien.

Of u het nu graag hebt of niet, Facebook blijft groeien en de cijfers zijn ronduit indrukwekkend te noemen. Op Newsmonkey stond het volgende te lezen. "Het aantal gebruikers heeft intussen de 1,55 miljard overschreven, en een miljard onder hen openen Facebook dagelijks. 894 miljoen mensen openen de app minstens één keer per dag, en 727 miljoen mensen gebruiken Facebook zelfs enkel via de app". Volgens datzelfde bericht  zou de groei voornamelijk te danken zijn aan landen als India en enkele Afrikaanse landen.

België lijkt alvast de vervelende luis in de Facebook-vacht. Een Brusselese kortgeding rechter besliste namelijk dat Facebook moet stoppen met het volgen en registreren van het internetgebruik van personen die surfen vanuit België. Wij vonden dat alvast geweldig nieuws, maar Facebook had daar begrijpelijk een ander idee over. De sociale netwerksite heeft intussen al de publieke pagina's ontoegankelijk gemaakt voor Belgische gebruikers die niet inloggen. Dat is dan weer niet naar de zin van de Belgische politici die Facebook verwijten chantage te plegen. Facebook verweerde zich dan weer met het argument dat het geen andere oplossing kon vinden op korte termijn. Typisch, zowel politici als grote bedrijven vinden nooit (goede) oplossingen op korte termijn, tenzij het om geld gaat.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Extensies verkopen browsegedrag en andere gegevens.

Surft u met Chrome en/of Firefox en hebt u de respectievelijke browser(s) uitgebreid met add-ons en extensies? Dan hopen we alvast dat u de gebruikersovereenkomst goed hebt gelezen. Frans Rosén en Linus Särud van het Zweedse Detectify Labs kwamen er namelijk achter dat bepaalde extensies zouden gebruikmaken van third-party-scripts om de gegevens te verzamelen en met regelmaat te versturen naar de analytics-diensten. De extensies hebben toegang tot de webpagina's die de gebruiker bezoekt onder het mom van hun eigen functionaliteit. Zelfs extensies als Ghostery, die juist bedoeld zijn om tracking te voorkomen, helpen niet tegen deze extensies omdat ze zich richten op het web en niet op andere extensies. Meer info en het betreffende artikel kan u lezen op tweakers.net.

Goolge+ is niet dood.

Het sociale netwerk Google+ wordt door sommigen ook wel eens een digitaal kerkhoef genoemd. Een beetje begrijpelijk want de dienst heeft nooit kunnen opboksen tegen Facebook en Twitter. Ondanks de niet aflatende geruchten dat Google plannen zou hebben Google+ op te doeken, reageerde het bedrijf met een vernieuwde Google+.  Google+ werd volgens Google verder vereenvoudigd en is het navigeren op verschillende platformen gemakkelijker gemaakt. Voor hen die gebruik maken van de dienst, en recentelijk inlogde, hebben alvast gemerkt dat er gevraagd werd om de vernieuwde lay-out te proberen. Wij zijn alvast geen fan, maar dat zijn we van geen enkel sociaal netwerk, tenzij het een bruine kroeg betreft met een ronkende naam als "Het zuur bakkes".

Tot de volgende.....

Mvg Superleek.