We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (3 Votes)

NewsActualiteit gemist afgelopen maand? Niet erg, van ons krijgt u de 'belangrijkste' nieuwsfeiten van januari op een dienblaadje.

2016 is nog maar net begonnen en het wordt al meteen duidelijk dat er niet veel zal veranderen, hoewel sommigen hopen van wel zoals onder andere Google.

Google+ is (nog) niet dood:

Als u de voorbije maand hebt ingelogd op Google+, zal u beslist wel gemerkt hebben dat u gevraagd werd om de 'nieuwe' layout te proberen. Hoewel de geruchten aanzwengelden dat Google de stekker uit het sociale netwerk zou trekken, bleek niets minder waar te zijn. Google+ onderging een metamorfose met als doel de gemeenschappen en persoonlijke collecties te benadrukken. Verder zou het navigeren op verschillende platformen verder geoptimaliseerd zijn. Google ontkent trouwens dat Google+ dood zou zijn. Volgens de zoekgigant melden zich nog dagelijks 1,2 miljoen mensen dagelijks aan. Die 1,2 miljoen zijn wellicht webmasters en bloggers die Google verplichtte om alomtegenwoordig te zijn op sociale netwerksites om hun rankings in de zoekresultaten te bevorderen. Ons gedacht eh!

Google zoeken... dit was 2015:

Google+ mag dan niet zo gegeerd zijn door jullie, de zoekmachine daarentegen lijkt nog steeds onaantastbaar. Doordat nog steeds meer dan 90% van de surfers hun opzoekingen doen met Google, kan het bedrijf beter dan wie ook statistiekjes maken. Eén van hun populaire statistieken is wat de Vlamingen zoals zochten het afgelopen jaar (2015). Het resultaat? Dat krijgt u in het lijstje hieronder.

 1. Nurfen
 2. Tax shift
 3. De regel van drie
 4. Halal
 5. Olecanthal
 6. Zonsverduistering
 7. Cyberpesten
 8. TBC
 9. Geluk
 10. Instagram

De Vlaming zocht in 2015 dus vooral naar een term waarvan Google zelf niet weet wat het is. Een deel hoopt zelfs geluk te vinden via Google! On ze noorderburen doen echter niet veel beter. Voor hen bleken de zoektermen 'agar.io' en 'Boer zoekt vrouw' populair te zijn.

Tijd voor een nieuwe GSM! Of nee...smartphone!

Volgens berekeningen zouden vanaf 1 januari 2016, zo een 37 miljoen mensen niet meer veilig kunnen surfen op het internet. Dit alles zou te maken hebben met het feit dan mensen die nog een GSM gebruiken die ouder is dan 5 jaar, niet langer toegang zouden krijgen tot versleutelde websites zoals Facebook, Google en Twitter. Dat is het gevolg van een nieuw plan dat de manier waarop dergelijke websites gecontroleerd worden, moet upgraden. Kortom, de beveiliging van websites evolueert, maar oude mobiele telefoontoestellen, kunnen niet overweg met de nieuwe encryptie. Nu hebt u tenminste een reden om te zueren voor een (nieuwe) smartphone.

Alweer nepmails van officiele online winkels:

Dat jullie weer massaal online eindejaarsgeschenken online kochtten, werd bevestigd door diverse media die gewag maakten van een nieuw record. Oplichters weten dat natuurlijk ook. Dit keer was bol.com het slachtoffer. Fraudeurs verstuurden massaal e-mails die net lijken op echte mails van de online winkel. Als u op de link klikte, kwam u zelfs op een perfect nagemaakte webste terrecht. Uiteraard met de bedoeling om je gebruikersnaam en wachtwoord te ontfutselen.

Over wachtwoorden gesproken:

Dat jullie weer erg creatief waren in 2015 met het verzinnen van wachtwoorden, bewijst een lijst die SplashData publiceerde. De lijst verzamelde de populairste wachtwoorden van 2015 (zie hieronder). Van ons krijgt u alvast de top 10

 1. 123456
 2. password
 3. 12345678
 4. qwerty
 5. 12345
 6. 123456789
 7. football
 8. 1234
 9. 1234567
 10. baseball

Tot de volgende......