Recent nieuws van diverse bronnen

NewsTraditiegetrouw krijgt u van ons een overzicht van de opmerkelijkste, interessantste en nutteloze nieuwsfeiten van de afgelopen maand.

Facebook introduceerde nieuwe emoji's:

Zonder het wellicht zelf te beseffen, schreef Facebook opnieuw geschiedenis! Het moet een unicum zijn dat een (sociale)website de voorpagina's haalt door het introduceren van nieuwe emoji's (voorheen emoticons genoemd). Kon u voorheen statusupdates of posts leuk of niet leuk vinden, kan u voortaan ook aangeven of u er boos, droevig of blij van wordt. En denk nu niet dat Facebook dat doet om hun gebruikers te plezieren. De echte reden waarom ze de nieuwe emoji's introduceerden is om nog accurater te kunnen advertisen, bovendien neemt het kiezen van een nieuwe emoji net iets meer tijd in beslag waardoor u nog iets langer op de site blijft. Facebook vs gebruikers: 2-0

Google zegt vaarwel tegen fotodienst Picasa:

Dit stond er afgelopen maand te lezen op één van de officiële blogs van Google, "We hebben beslist in de komende maanden met Picasa te stoppen om volledig op de fotodienst in Google Photos te focussen". Vanaf maart wordt de app niet meer ondersteund en vanaf mei beginnen de veranderingen voor de gebruikers. Voor hen die nog fotoalbums op Picasa hebben staan, kunnen verbinden met Google Photo's. Bestaande foto's en video's zullen vanaf dan automatisch geïntegreerd worden.

Is er een onkraakbare communicatie op komst?

Als u beetje op de hoogte bent van digitale communicatie, weet u dat zelfs de strafste encryptie gekraakt kan worden. Een onderzoek aan de universiteit van Leiden zou daar wel eens verandering in kunnen brengen. Leidse natuurkundigen zijn er namelijk in geslaagd om vier fotonen te verstrengelen in hun baanimpulsmoment. De toepassing van dit onderzoek zou een onkraakbare communicatie tussen personen mogelijk maken. Klinkt ingewikkeld, maar als u het artikel op scientias.nl leest wordt het misschien wat duidelijker.

U (mag) weer weten welke updates u installeert (Windows 10):

Windows 10 en de updates waren (en zijn) nog steeds een punt van discussie op diverse fora. Als uw werkt met Windows 10, weet u dat u wel de updates door uw strot geramd krijgt, maar informatie over de updates zelf en wat ze doen, komt u nauwelijks wat te weten (tenzij u de tijd nam om er naar te googelen). Microsoft heeft rekening gehouden met deze kritiek en heeft een nieuwe webpagina geïntroduceerd waar u wel meer informatie over de updates die aangeboden werden, kan terugvinden. De informatie blijft echter vaag, maar het is alvast een stap in de goede richting.

Test-Aankoop sleept Apple voor de rechter:

Test-Aankoop sleept de elektronicagigant Apple voor de rechtbank van koophandel in Brussel. Volgens Test-Aankoop gebruikt Apple misleidende informatie over de opslagcapaciteit van hun toestellen. Zo zou de iPhone 6 16 GB is realiteit slechts 10,3 Gb opslagcapaciteit hebben. Nu weet u net zo goed als wij dat alle fabrikanten zich bezondigen aan dit gegeven, maar Test-Aankoop koos om te procederen tegen Apple omdat de opslagcapaciteit een doorslaggevende factor is bij het verkopen van hun producten. Wordt ongetwijfeld vervolgd ...

Twitter is nog maar een kwart waard sinds 2013:

Op 7 november 2013 trok Twitter naar Wall Street. De microblogsite kreeg meteen een injectie van 40 miljoen dollar, maar nu blijkt dat het bedrijf nog slechts een kwart waard is. Achter de reden moet u niet lang zoeken. Twitter groeit erg traag in vergelijking met anderen, bovendien kreeg het nog de concurrentie van Whatsapp, Snapchat en Messenger. Twitter heeft al enkele wijzigingen doorgevoerd om het tij te keren. Zo werd de beperking van 140 karakter opgeheven voor privé gesprekken en werd de Favourite-knop vervangen door een Like-knop.

Misschien moet Twitter ook maar eens een paar nieuwe emoji's introduceren. Dan halen ze de voorpagina's en dat is toch niet niks in een wereld waarin de ene crisis na de andere heerst.

Saluut...