zaterdag, september 30, 2023

Lock IconDe zwakte van wachtwoorden is dat ze (te) snel vergeten worden. Maar wat als het u overkomt?

Wachtwoorden zijn goed voor de veiligheid, maar u hebt haast een olifantengeheugen nodig om ze allemaal te kunnen onthouden. Niet iedereen is gezegend is met een goed geheugen, dus een wachtwoord wordt als eens vergeten. Ai! Wat nu?

Wachtwoord vergeten? Nirsoft heeft mogelijk de oplossing!

Uiteraard kan u een zogenaamde password manager installeren. Helaas is het gros van deze programma’s niet gratis, en als dat toch zo zou zijn, heeft (had) u misschien geen zin of tijd om het te installeren en te configureren. Begrijpelijk. Maar wat als u wachtwoord vergeten bent? Juist! U kunt 3 dagen op een bed gaan liggen speculeren en een waarheidsserum opdrinken, in een ultieme poging oude herinneringen (wachtwoorden) boven te halen. Gelukkig kent u PCLeek, en tovert u (de meeste) vergeten paswoorden terug in minder dan 10 minuten!

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk te weten voor welk programma of website u het wachtwoord vergeten bent. Als dat zelfs niet meer lukt, stop dan met lezen en raadpleeg uw huisarts. De anderen surfen naar http://www.nirsoft.net/ en downloaden het juiste programma.

Op deze website kan u voor (bijna) elk programma een tooltje downloaden om een wachtwoord terug tevoorschijn te halen.

Een beknop overzicht:

*MessengPass: Voor het terughalen van vergeten wachtwoorden voor MSN Messenger, Yahoo Messenger, Trillian,etc.

*Mail Pass View: Voor e-mailprogramma’s zoals Outlook Express, Thunderbird, Eudora, MS Outlook, etc.

*Protected Storage Pass View: Voor het achterhalen van wachtwoorden voor onder andere Internet Explorer.

Nirsoft

Er zijn er nog wel meerdere beschikbaar, teveel om op te noemen. Het enige wat u moet doen is op de link klikken van het programma dat u wenst. U wordt omgeleid naar een zogenaamde informatiepagina waarin de mogelijkheden van het tooltje uitgebreid beschreven staan.

Als u een beetje rondsnuffelt op de pagina komt u wel ergens de downloadlink tegen, klik hier op om het downloaden te starten ( een zip of exe bestand). Voor veel programma’s van Nirsoft is er zelfs een Nederlandse vertaling beschikbaar, eveneens te downloaden op de informatiepagina.

Als het downloaden voltooid is pakt u het bestandje uit in een map naar keuze en opent u het .exe bestandje (sommige tooltjes moet u installeren). De kans is groot dat uw virusscanner alarm slaat. Dat is perfect normaal voor een programma dat wachtwoorden wil achterhalen, niet? Schakel dan even de virusscanner uit, de programma’s van Nirsoft zijn echt wel veilig, als ze niet in verkeerde handen vallen natuurlijk.

Van zodra het programma opent verschijnen de door u vergeten wachtwoorden. Afhankelijk van het tooltje dat u gebruikt kan de werkwijze verschillen, maar in principe bent u na enkele minuutjes klaar.

Extra informatie:

 • Sommige programma's kan nirsoft kunt u in in het Nederlands gebruiken. Download u het taalbestand (Dutch.zip) en pak het uit in de installatiefolder van het programma.
 • Ondanks het grote aanbod op nirsoft lukt het niet voor eender welk programma het wachtwoord te achterhalen.

Succes!

 

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...