zondag, oktober 01, 2023

Prullenbak IconWe vonden het een leuk idee om en lijstje te maken met wat volgens ons de meest nutteloze downloads ooit zijn. Testen op eigen risico :-)

Zoals u weet, kunt u het zo gek niet bedenken of u kan er een programma of app voor downloaden. Omdat we soms al eens een beetje tijd teveel hebben speurden we het Internet af naar de meest ongelooflijke, zinvolle, leuke en ongetwijfeld bijzonder nuttige software die u kan downloaden en installeren. Gelooft u ons als we vertellen dat ook wij van onze stoel afvielen van verbazing? Te bedenken dat sommige auteurs zelfs nog geld durven vragen voor hun wel bijzondere 'interessante' programma's. Maar zoals u weet, ging onze voorkeur uit naar gratis verkrijgbare downloads.

1: Alien Communicator.

Zoals de titel al doet vermoeden is Alien Communicator een stukje programmatuur dat de gebruiker in staat stelt te communiceren met buitenaardse wezens. De auteurs omschrijven het als volgt: Communiceer telepathisch met de buitenaardse wezens uit verre werelden in verre sterrenstelsels. Met deze software kunnen geïnteresseerde "vreemdelingen"  telepathisch reageren op uw gedachten door psycho-kinetisch, de computer willekeurige nummers te laten genereren.

Wie dan deze nummers weer gaat vertalen naar begrijpbare taal voor uw gedachten, schrijven de auteurs er dan weer niet bij, al denken we dat u bij het getal 69 weinig hulp nodig zal hebben.

Prijs: Gratis

Geschikt voor: Windows 98/Me/2000/XP/NT

Download (via CNet)

2: Parrot Trainer:

Parrot Trainer is een een programma dat er prat op gaat jouw koppige papegaai (en kinderen) te leren spreken. Hoe dit stukje software dat doet weten we helaas niet. We hebben het niet getest omdat we geen papegaai hebben, en als we die al hadden, hebben we liever dat hij/zij zijn bek dicht houdt. Onze kinderen leren spreken hoeven we ook al niet meer, we zijn al blij als ze spreken zonder de vragende vorm te gebruiken.

Prijs: Gratis

Geschikt voor: Uilskuikens, Windows XP/2000/98/NT

Download (via Brothersoft)

3: Ultrafobos

Ultrafobos is een geniaal (hahahaha) stukje programmatuur dat u helpt bij het verjagen van vervelende insecten zoals vliegen, muggen en konsoorten. De beschrijving van de auteurs luidt als volgt: Ultrafobos gebruikt de kleine interne luidspreker van de computer om signalen en geluiden uit te zenden en of te emuleren aan een breed scala aan frequenties die het zenuwstelsel van vliegen, muggen en andere insecten ergeren waardoor ze bang weg vluchten. In mensentaal betekent dit eigenlijk niet meer als dat u de insecten op hun zenuwen werkt en niet omgekeerd, al lijkt ons een vliegenmepper of een insectenspray efficiënter.

Prijs: Gratis

Geschikt voor: WinMe/2000/XP

Download (via Softonic)

4: Mousotron

Mousotron is programma dat de activiteit van uw muis en toetsenbord meet (monitort). Mousotron houdt de statistieken bij van het aantal  kilometers dat jouw muisaanwijzer aflegt. Vergelijk het een beetje met een kilometerteller of afstandsmeter voor uw muiscursor. Maar Mousotron kan nog meer! Zo houdt het programma niet enkel de afstanden van uw muiscursor bij, het berekent zelfs hoe vaak u op de muisknoppen klikt en houdt zelfs het aantal toetsaanslagen op het toetsenbord bij. Mousotron voorziet zelfs enkele handige opties. Zo kunt u aangeven in welk metrisch stelsel u de afstanden wilt laten opmeten! Het grote nadeel aan dit programma vinden wij het ontbreken van een caloriemeter. Anders konden we tenminste bewijzen dat we werken aan onze conditie en voldoende lichaamsbeweging hebben.

Prijs: Gratis

Geschikt voor: Alle Windows versies

Download

5: HypnoTrainer

Volgens de auteur is HypnoTrainer is een krachtige applicatie, dat u best niet opvat als een onnozel gadget of idioot spelletje, maar is het bijzonder geschikt en sterk programma om hypnose te trainen. Wij werden na enkele minuten gewoon misselijk, maar dat kan aan ons liggen, dat spreekt.

Prijs: Gratis

Geschikt voor: Win 9x/ME/2K/XP en idioten die echt niks beters te doen hebben.

De ontwikkelaars hebben het licht gezien tijdens hun sessies want de download is 'helaas' niet meer beschikbaar. Misschien dat jullie deze nog ergens vinden in één of andere uithoek van het Internet.

U kent ongetwijfeld ook nog nutteloze downloads en programma's. Laat het ons weten via het reactieformulier, zodat we het lijstje later kunnen vervolledigen.

 

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...