zaterdag, oktober 16, 2021

ActiveX IconActiveX besturingselementen zijn programma's, ontworpen door Microsoft, om Windows, Windows Media Player en Internet Explorer, toepassingen te laten uitvoeren binnen hun eigen omgeving. Vergelijk het een beetje met met de Java-applets.

Door het gebruik van ActiveX-besturingselementen wordt het mogelijk kleine aanpassingen te doen aan het programma zonder dat daarvoor de hele programmatuur hoeft aangepast of vernieuwd te worden. Maar u weet, of hebt van horen zeggen, dat er aan ActiveX ook nadelen verbonden zijn. U begrijpt dat als er kleine aanpassingen mogelijk zijn door Activex-besturingselementen te gebruiken, het programma ook kwetsbaar is voor voor malware-aanvallen, ook wel eens "drive-by" genoemd. Er bestaat dus wel degelijk de kans dat personen de controle van uw computer vanop afstand overnemen. Nu willen wij u zeker niet de stuipen op het lijf jagen, maar hoe u het ook draait of keert, ActiveX heeft niet echt een goede reputatie. Als u op veilig wilt spelen kunt u desgewenst alle ActiveX-besturingselementen uitschakelen via de Internetopties in het configuratiescherm.

 • Om uw configuratiescherm openen, klikt u op de knop Start en vervolgens op Configuratiescherm (Categorie weergave > rechter bovenhoek). Bij Windows 8 klikt u met rechts op het logo (links beneden, de veredelde startknop) > Configuratiescherm

Config Scherm Openen 10

 • In het Configuratiescherm klikt u dan op: Internetopties.

Active X 3

Bij het dialoogvenster dat opent selecteert u het tabblad: Beveiliging.

 • U ziet een schuifregelaar staan die bij standaardinstellingen (meest comfortabele) op Normaal-hoog staat. Schuift u deze helemaal naar boven (Hoog), worden alle binnenkomende ActiveX-besturingselementen geblokkeerd.

Active X 4

 • Afhankelijk van uw Windows-versie, moet u mogelijk eerst op de knop Aangepast niveau klikken. In het venster dat volgt, scrolt u dan naar beneden tot u de instellingen voor ActiveX ziet verschijnen.
 • Plaats een bolletje bij u keuze en bevestig met OK.

Active X 5

 • Bedenk wel dat door het beveiligingsniveau op hoog te plaatsen, sommige websites niet meer goed functioneren. Hebt u echt teveel last van slecht openende websites, kunt u overwegen om het niveau terug naar standaardwaarden te brengen en weg te blijven van sites die u beveiligingspakket markeert als onveilig.

Succes!

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!