zaterdag, oktober 16, 2021

Zoeken IconWij zochten voor u de beste alternatieven voor Google zoeken. Hebben we die gevonden? Oh ja!

Google is nog steeds heer en meester als het op zoeken aankomt, maar de recente wijzigingen in hun privacy politiek, lokt irritaties uit bij sommige gebruikers. Daarom dit artikel.

Vooraleer we een oplijsting maken van de beste Google zoeken alternatieven, willen nog even het volgende kwijt. Zoekmachines bestaan er in alle maten en gewichten. Zo heb heb je zoekmachines die zich specialiseren in het zoeken naar bestanden (muziek, films, etc.) en je hebt er die andere technologieën gebruiken. In dit artikel beperken we ons tot zoekmachines die de 'normale' zoekopdrachten, zoals die van Google, het dichtst benaderen.

De beste alternatieven voor Google zoeken:

Google zoeken: alternatief 1- Bing

Weinig verrassend dat Bing in deze lijst voorkomt. De zoekmachine van Microsoft snoept (voorlopig) nog steeds marktaandeel af van Google en de kans dat u al eens wat opzoekingen gedaan hebt met Bing, is niet denkbeeldig.

Google zoeken: alternatief 2 - DuckDuckGoAgence Olloweb

DuckDuckGo komt u misschien minder bekend voor, maar deze zoekmachine draagt uw privacy hoog in het vaandel. Er worden geen zoekopdrachten opgeslagen of bewaard, bovendien filtert DuckDuckGo websites met teveel advertenties en spam.

Google zoeken: alternatief 3 - Startpage.com

IxQuick was in 2009 de eerste zoekmachine dat gecodeerd zoeken ondersteunde. Later zorgde IxQuick ervoor dat de zogenaamde SSL codering de norm werd bij andere zoekmachines. Ook IxQuick draagt privacy hoog in het vaandel. IxQuick elf had nog een alternatief genaamd Startpage. Startpage toont ook Google in volledige privacy en slaat geen IP-adressen op. De naam IxQuick werd vervangen door Startpage.com

Google zoeken: alternatief 4 - Dogpile

Dogpile is een zoekmachine die u kan onderbrengen in de lijst 'metasearch' zoekmachines. In de praktijk betekend dit niet meer dan dat Dogpile de meest relevante zoekopdrachten toont uit Google, Bing en Yahoo! Zoeken met meerdere gelijktijdig op één pagina dus.

Google zoeken: alternatief 5 - Metacrawler

Metacrawler lijkt als 2 druppels water op Dogpile en verzameld eveneens de zoekresultaten uit Google, Yahoo en Bing.

Google zoeken: alternatief 6 - Ask.com

Bij veel computergebruikers zullen de haren wellicht rechtop gaan staan bij het horen van de naam Ask.com vanwege hun beruchte toolbar, maar als zoekmachine is Ask.com wel degelijk een alternatief voor Google.

Google zoeken: alternatief 7 - Gigablast

Gigablast moet zowat de groenste zoekmachine zijn die er bestaat. Het energieverbruik van Gigablast wordt voor 90% gewonnen uit wind maar daar merk je niks van in de zoekresultaten. Gigablast biedt bovendien enkele leuke zoekopties aan (advanced search).

Nog 100 andere Google alternatieven.

We kunnen nog uren doorgaan met het opnoemen van Google alternatieven, maar waarom zouden wij doen wat anderen al voor ons gedaan hebben? Op thesearchenginelist.com vindt u de complete lijst.

Veel plezier ermee!

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!