We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Windows8 IconEr is nog eens wat nieuws onder de zon over Windows 8. Microsoft heeft de versies waarin Windows 8 zal verschijnen, bekend gemaakt.

In het verleden kreeg Microsoft nogal wat kritiek omdat het bedrijf Windows in zoveel verschillende varianten (versies) uitbracht, dat de doorsnee consument het bos door de bomen niet meer zag. Blijkbaar heft men rekening gehouden met deze kritiek want het aantal versies waarmee Windows 8 zal verschijnen, is sterk gereduceerd. Hier ons overzicht.

Minder versies voor Windows 8

  • Windows 8 zal uitkomen in 2 varianten voor computers en laptops met een x86 processor aan boord, meer bepaald de (normale) Windows 8 en de Windows 8 professional editie. De Windows 8 pro is bedoeld professionals en voorziet extraatjes zoals encryptie, virtualisatie en domeinconnectiviteit. Opvallend is wel dat Windows Media Center afwezig blijft in beide versies en enkel afzonderlijk verkrijgbaar zal zijn voor de Windows 8 pro klanten. Microsoft vertelt er niet bij of er extra euro's moeten neergeteld worden voor het Media Center pakket.
  • De derde versie voor Windows 8 noemt men Windows 8 RT. Windows 8 RT, of Windows on ARM, is bedoeld voor computers en apparaten met een ARM processor zoals onder andere tablets en smartphones. Opvallend bij Windows 8 RT is dan weer dat er een Office versie voorzien is dat geoptimaliseerd is voor aanraakschermen en dat de Media Player zal ontbreken.
  • De 4de Windows 8 versie dat zal verschijnen is de Windows 8 Enterprise, maar deze is enkel bedoeld voor (grote) bedrijven die een Software Assurance-overeenkomst hebben met Microsoft.

Alle versies van Windows 8 zullen over de mogelijkheid beschikken om van taal te wisselen, iets wat in het verleden enkel kon bij de duurdere varianten van Windows.

Meer info: Windowsteamblog.com