We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)

Repairtools IconEen antivirusprogramma installeren gaat meestal vlot, het van de computer verwijderen is vaak een ander verhaal. Wij verzamelden voor u hulpprogramma's die u helpen bij het verwijderen van de meest populaire antivirussoftware.

Is de licentie licentie van uw antivirusprogramma vervallen of wilt u gewoon eens een ander antivirusprogramma testen? Er zijn tientalen redenen te bedenken waarbij u uw huidige antivirusprogramma van de computer wil verwijderen. Helaas is het zo dat, het verwijderen van een antivirusprogramma, niet altijd zo simpel is als het installeren er van. Maar gooit u vooral geen steen naar de ontwikkelaars van antivirussoftware, want de reden waarom hun software zo diep in Windows verwikkeld zit, zijn de bedreigingen zelf. Huidige virussen (en andere rotzooi) nestelen zich vaak zo diep in het systeem, dat de makers van beveiligingsprogramma's vaak niet anders kunnen dan hun software daarop afstemmen. Dat is ook de reden waarom u vaak een hulpprogramma nodig hebt om een antivirusprogramma, correct van de computer te verwijderen. Van ons krijgt u alvast een aantal links naar de hulpprogramma's voor de meest gangbare antivirussoftware.

Vooraleer u besluit uw antivirusprogramma van de computer te verwijderen, zijn er nog enkele zaken waarvan we u op de hoogte willen brengen. Niet zelden is het belangrijk te achterhalen welk besturingssysteem u gebruikt, we doelen dan vooral naar een 32- of 64-bit versie (rechts klikken op deze computer > Eigenschappen). In enkele gevallen moet u zelf een bijzondere procedure volgen om het antivirusprogramma succesvol te verwijderen. Zo kan het gebeuren dat u het hulpprogramma moet uitvoeren in veilige modus. De computer opstarten en op F8 drukken is wat u doet om in veilige modus op te starten. Het is trouwens altijd een goed idee om even de hulppagina's van de betreffende producten te raadplegen.

Hulp bij het verwijderen van antivirussoftware

Avast verwijderen

Gereedschap om Avast van de computer te verwijderen vindt u hier. Aswclear zoals dat ding noemt, voert u uit nadat u de computer in veilige modus hebt opgestart.

AVG verwijderen

Gereedschap om AVG correct van de computer te verwijderen vindt u hier.

Avira verwijderen

Avira kunt u in principe op de reguliere manier (Configuratiescherm > programma verwijderen) van de computer verwijderen, maar wilt u het grondig doen zult u ook de achtergebleven registerverwijzingen moeten opruimen. Het gereedschap daarvoor vindt u op deze pagina.

Bitdefender verwijderen

De recentste versies van Bitdefender kunt u eveneens op de normale wijze verwijderen van de computer, meer info vindt u op deze pagina. Gebruikt u oudere versies of wilt u toch een hulpprogramma, kunt u dat hier downloaden.

F-Secure verwijderen

Of u F-Secure via de normale manier van de computer kan verwijderen moeten we u helaas onthouden omdat we het niet gebruiken of getest hebben.  Wat we wel weten is dat het verwijderen van F-Secure blijkbaar niet van een leien dakje loopt. Op diverse downloadsites vindt u speciale tooltjes voor het verwijderen van F-Secure en dat lijkt ons een teken aan de wand. Op de website van F-Secure zelf, vindt u helemaal geen spoor van een uninstaller. We hebben er dan maar zelf eentje ter beschikking gesteld voor u. Download F-Secure uninstaller.

G Data verwijderen

De makers van G Data stellen dan wel weer zonder morren gereedschap beschikbaar voor het verwijderen van hun antivirusprogramma. Het betreft AVCleaner dat u hier kan downloaden.

Kaspersky verwijderen

Kaspersky kunt u via de normale weg van de computer zwieren, maar ook hier zullen er 'restjes' achter blijven op de computer. Verwijderen kan met behulp van het gratis tooltje KAVRemove. Info en download vindt u op deze pagina.

McAfee verwijderen

McAfee stelt eveneens gereedschap beschikbaar voor het verwijderen van hun antivirussoftware. MCR.exe verwijdert alle versies van McAfee van 2005,2006,2007,2008 en 2009. Enkel te gebruiken na het verwijderen van McAfee via de normale weg.

Nod32 verwijderen

Op de website van NOD 32 vindt u gereedschap voor het verwijderen van hun antivirusproduct en eveneens een uitleg voor als u het manueel wil doen. Zo hoort het dus. De uitleg en download vindt u hier.

Panda verwijderen

Op de website van Panda vindt u instructies en een download voor het verwijderen van hun antivirussoftware. Er is zelfs een videofilmpje beschikbaar voor hen die niet graag de (Engelstalige) uitleg lezen. Instructies en download vindt u hier.

Norton Symantec verwijderen

Norton heeft sowieso al geen te beste reputatie als het op het verwijderen van hun antivirussoftware aankomt. Voor het gebruik van hun gereedschap hebt u dan ook een licentiesleutel nodig zoals u kan zien op deze link. Hebt u geen geldige sleutel en wilt u toch van Norton af geraken, raden we aan om even te Googelen of grote downloadsites te bezoeken waar u wel enkele uninstallers vindt zoals hier bijvoorbeeld.

Trend Micro PC-cillin verwijderen

Voor Trend Micro vonden we gereedschap terug voor versie 2007 en 2008. Bij recenter versies zit het Diagnostic tooltje blijkbaar geïntegreerd. Info leest u hier.

Alles in 1 klap. Antivirussoftware verwijderen

Mogelijk gebruikt u antivirussoftware dat niet in deze lijst voorkomt. Hebt u geen schrik van Russische websites kunt u misschien eens overwegen om naar uninst.ru te surfen. Op deze website vindt u een (bijna) volledig pakket met alle uninstallers verzameld in 1 download.