Security WebsiteVan PCLeek! krijgt u de beste 5 add-ons, extensies of invoegtoepassingen voor uw favoriete browser opdat u veiliger kan surfen. Website scanners en beoordelingen voor u, door u.

Moderne browsers doen er alles aan opdat u veilig kan surfen maar in de praktijk blijkt zelfs dat nog niet te volstaan. Gerenommeerde beveiligingsfirma's bieden daarom vaak extra gereedschap aan in de vorm van een add-on, invoegtoepassing of extensie voor jouw favoriete browser om u te helpen. Vaak betreft het beoordelingen door andere gebruikers zodat u weet of een website betrouwbaar is, in enkele gevallen worden links gescand. Een overzicht van de populairste.

De 5 beste downloads om veiliger te surfen.

1: Web of Trust (WOT)

WOT is een gratis tool dat een uitgebreide database aangelegd heeft van zowel veilige als kwaadaardige sites. De beoordelingen dat WOT gebruikt werkt op basis van meldingen door de WOT gemeenschap. Van zodra u het tooltje installeert kunt u ook deelnemen en website beoordelen volgens enkele criteria en zo andere gebruikers helpen bij het veiliger surfen. Van zodra u een kwaadaardige of slecht beoordeelde website wil openen zal het op voorhand waarschuwen. WOT is eenvoudig te installeren, ga met je favoriete browser naar www.mywot.com en download de extensie of add-on.

2: McAfee SiteAdvisor

Beveiligingsfirma McAfee heeft ook uitstekend gereedschap voor het controleren van websites en URL's. McAfee siteadvisor plaats een icoontje bij je zoekresultaten of in de balk van de browser (groen-geel-rood). In tegenstelling tot WOT worden de beoordelingen niet door de community gemaakt. Deze website ratings zijn gebaseerd op testen uitgevoerd door McAfee met behulp van een arsenaal computers die op zoek gaan naar allerlei soorten bedreigingen. McAfee SiteAdvisor is behoorlijk betrouwbaar. Mooie aan SieAdvisor is dat indien er valse positieven gevonden worden, de website eigenaren dit kunnen melden en ze vrij snel de URL opnieuw controleren en eventueel de rating aanpassen.

McAfee Siteadvisor downloaden

3: BitDefendender TrafficLight

Net zoals voorgaande hulpmiddelen werkt BitDefender TrafficLight bij de meest gangbare Windows-browsers. Het scant de pagina's die u bezoekt op malware, phishing-pogingen en onderschept/blokkeert bedreigingen voordat het bij uw computer terecht komt. Vrij effectief dus.

BitDefender TrafficLight downloaden

4: PcTools Browser Defender 

Met de Browser Defender-toolbar kunt u veilig op internet surfen dankzij de websitebeoordelingen die tijdens het surfen worden weergegeven. Als u een website bezoekt, wordt het adres door hun server gecontroleerd en wordt er door Browser Defender een veiligheidsbeoordeling weergegeven op basis van mogelijk schadelijk gedrag of bedreigingen die aan de website zijn verbonden. Verder controleer Browser Defender de zoekresultaten van populaire zoekmachines, zoals Google en Yahoo!, zodat u kunt zien welke websites onveilig zijn, nog voordat u deze bezoekt.

PcTools Browser Defender downloaden

5: Web Security Guard

Web Security Guard beschermt uw computer tegen alle vormen van internet gebaseerde bedreigingen, zoals spyware, adware, spam en virussen. Web Security Guard doet dit door het weergeven van gedetailleerde informatie en beoordelingen door gebruikers. Web Security Guard waarschuwt u voordat u een gevaarlijke website bezoekt, zodat u een infectie van uw computer kan voorkomen.

Web Security Guard downloaden

Opmerking! Ondanks dat boven beschreven plug-ins de bedoeling hebben om u en uw computer beter te beschermen, willen we u toch waarschuwen dat u best aandachtig bent tijdens de installatie. Maar al te vaak proberen dit soort gratis tooltjes extra toolbars te installeren of uw standaardzoekmachine aan te passen. U bent verwittigd.