Outlook IconMicrosoft heeft onlangs enkele nieuwe functies toegevoegd aan de maildienst Outlook.com. De softwaregigant zet zwaar in om Gmail gebruikers te overhalen zo blijkt.

Outlook.com dat in Juli van dit jaar gelanceerd werd telt ondertussen om en bij de 25 miljoen gebruikers. Bij nader onderzoek bleek dat 1 op 3 eveneens (ex)Gmail gebruikers waren. Reden genoeg voor Microsoft om professionals in te huren om een onderzoek te doen naar het hoe en waarom Gmail gebruikers Outlook.com testte of overschakelde. Uit de resultaten bleek dat het gros, de sobere interface, de spamfilter en de mogelijkheid om de spamfilter in te stellen (grijze zone), alsook het makkelijk delen van documenten en foto's als motivatie opnoemde.

Nieuwe functies voor Outlook.com

Nu kan men Microsoft veel verwijten, maar luisteren naar hun gebruikers doen ze in Redmond wel. Door de feedback van gebruikers en hun motivaties hebben ze alvast enkele verbeteringen aangebracht in Outlook.com opdat de overschakeling van Gmail naar Outlook.com vlotter zal verlopen. We overlopen de belangrijkste.

Sneltoetsen:

Veel gebruikers hechten belang aan de mogelijkheid om sneltoetsen te gebruiken. Voortaan kunt u de sneltoetsen van Gmail eveneens gebruiken met Outlook.com.

Sneltoetsen Outlook Com

Beter en slimmer zoeken met Outlook.com

Voortaan kan u met Outlook beter en slimmer zoeken (net zoals dat bij Gmail al kon). U kan trefwoorden invullen en diverse filters instellen om sneller te vinden wat u zoekt.

Zoeken Outlook Com

Sneller verzenden met Outlook.com

Nadat u een e-mailbericht hebt opgemaakt, hoeft u enkel maar op de Tab-toets te drukken en de verzenden knop wordt meteen opgelicht (in het menu bovenaan). Misschien maar een detail, maar het zijn de kleine dingen die het werken aan de computer, of in dit geval mailen, aangenamer maken.

Discussie weergave met Outlook.com

Ook nieuw in Outlook.com is de zogenaamde discussie weergave. Zo kunt u discussies die een tijdje doorgaan makkelijker volgen.

Discussie Weergave Outlook

Al deze kleine updates zorgen ervoor dat Outlook.com langzaam maar zeker volwassener wordt. Als het van ons afhangt mogen ze rustig verder vernieuwen. Des te meer alternatieven, des te beter, en zeker als ze steeds meer aan elkaar gewaagd worden.