Outlook IconMicrosoft is al een tijdje bezig mensen die Hotmail gebruiken, over te zetten naar Outlook.com. Tijd voor PCLeek! om u te vertellen wat u moet weten over deze 'upgrade'

Nu Outlook.com de testfase voorbij is, is het kwestie van tijd vooraleer Microsoft hun gebruikers van Hotmail zal upgraden naar Outlook.com. Sommigen zijn al overgestapt of automatisch overgezet. Is dat voor u nog niet het geval, dan kunt u misschien overwegen om dat nu te doen. Microsoft is namelijk van plan om alle Hotmail gebruikers nog voor de zomer op te waarderen. Doet u dat niet, zal het vroeg of laat toch gebeuren.

Microsoft is zich bewust van het feit dat heel wat gebruikers met vragen zitten en lanceerde daarom een website met ondersteuning. Van ons krijgt u een overzicht.

Van Hotmail naar Outlook.com. Wat moet u weten?

1: Zal mijn @ hotmail, het @ live of @ msn mail-ID nog steeds werken?

Ja, uw 'oude' e-mailadressen zullen nog steeds werken op Outlook.com. Uw e-mailcontacten, OneDrive-bestanden, agenda-items en instellingen blijven allemaal hetzelfde als ze waren.

2: Moet u een nieuw e-mailadres maken?

Nee, zoals geschreven in punt1, kunt u gewoon uw oude e-mailadres(sen) blijven gebruiken. Indien u dat wenst kunt u wel gratis een @outlook.com mailadres aanmaken.

3: Kan ik terug naar Hotmail?

Na verloop van tijd zal Outlook.com Hotmail vervangen. Na het automatische upgrade proces zult u dus niet meer kunnen omschakelen naar Hotmail. Microsoft zal de functie "Terug naar Hotmail" dan ook verwijderen.

4: Zal Outlook.com werken met uw huidige browser?

Ja. Outlook.com werd geoptimaliseerd voor de meest gangbare browsers zoals:

  • Internet Explorer 8-9-10
  • Chrome 17 en hoger
  • Firefox 10 en hoger
  • Safari 5.1 (Mac)

5: Kan ik nog steeds gebruik maken van mijn POP3/SMTP met Outlook.com?

Ja. De instellingen voor uw POP3/SMTP zijn dezelfde instellingen als die u gebruikt voor toegang tot Hotmail.

Als u een e-mailcliƫnt wilt instellen van uw POP3-of SMTP-server gebruikt u de volgende instellingen:

  • POP3 Server: pop3.live.com (Port 995)
  • SMTP-server: smtp.live.com (Port 25)

Succes!