zaterdag, oktober 16, 2021

Tablet PC Icon1U hebt een desktop op uw bureau voor administratie en werk. Een laptop in de woonkamer om tussendoor nog wat dingen te doen. Een tablet is misschien ook wel handig. En iedereen lijkt er al een te hebben. Maar is het echt nodig? Wat kun je er eigenlijk mee? En wat niet?

Voordelen tablet:

Met een tablet kan u praktisch alles wat u op een gewone computer ook kan. E-mailen; surfen; gamen; brieven schrijven; muziek luisteren; internetbankieren; videobellen; films kijken. Maar een tablet heeft meer voordelen:

• Touchscreen

In plaats van een fysiek toetsenbord heb je een touchscreen. Daarmee bedien je het apparaat. Moeilijk? Juist niet. Het is bewezen dat het gemakkelijker is; het wijst zich als vanzelf. Geen moeilijke handleidingen die je eerst moet doorploegen.

• Makkelijk meenemen

Je neemt een tablet zonder problemen overal mee naartoe. Naar de keuken om een recept op te zoeken. Je gebruikt hem op de bank om onder het tv-kijken online te shoppen, je kunt er een film op bekijken in je tuinstoel. Een e-boek, -magazine of -krant op lezen in bed of in de trein.

• Batterij

Je kunt doorgaans zo goed als een dag lang op een tablet werken, dat is veel langer dan op een laptop.

• Voor alle leeftijden

Kinderen zijn heel behendig met tablets terwijl zij bij muisgestuurde computers sneller vastlopen. De besturing via het scherm is logisch en snel te leren. Het blijkt zelfs dat touchscreens de aandacht van kinderen langer vasthouden. Tablets vervangen soms al pen en papier op school. Kinderen gaan sneller door de oefenstof en ze zien meteen of de antwoorden goed zijn. Door de eenvoudige bediening is een tablet ook heel geschikt voor ouderen. Zorginstellingen schaffen zelfs tablets aan voor ouderen om contacten te onderhouden met familie, vrienden, winkeliers e.d.

Wanneer toch een desktop of laptop?

In sommige gevallen hebben desk- of laptops de voorkeur. Wilt u de computer dagelijks intensief gebruiken (downloaden, bestanden verwerken en opslaan, video’s bewerken e.d.) dan is een desk- of laptop de juiste keuze. De voordelen op een rij:

• Gebruiksgemak

Je hebt een groot beeldscherm en een externe muis. Als je veel en lange teksten moet typen, is bovendien het fysieke toetsenbord geschikter dan het touchscreen van een tablet.

• Video- en fotobewerking

Voor moeilijke en zware processen zoals film- en fotobewerking en downloaden is een desktop/laptop geschikter.

• Opslagcapaciteit

Als u veel werkt met grote bestanden dan is een desk- / laptop geschikter door de grotere opslagcapaciteit. Grote bestanden downloaden, grote hoeveelheden foto’s, video’s of muziek opslaan is niet aan te raden op een tablet.

Computerproblemen:

Welk apparaat u ook kiest, u kunt altijd tegen problemen aanlopen. Bovendien verandert de techniek voortdurend, zodat u niet meteen voor ieder probleem de oplossing weet. Of misschien hebt u er de tijd niet voor om het uit te zoeken.

Een vaak gehoord probleem blijft wel een langzame computer. Wat te doen als het uren lijkt te duren voordat het apparaat is opgestart? Oplossingen hiervoor zijn:

• De computer opnieuw installeren.

Hoe langer en vaker u uw computer gebruikt, hoe meer sporen dit achterlaat. Deze sporen kunt u lang niet altijd zien en maken uw computer langzamer.

• Uw computer opschonen.

Het advies is om uw computer minimaal eenmaal per jaar te laten opschonen. Hierdoor gaat uw computer langer mee en bent u uiteindelijk voordeliger uit.

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die computerhulp bieden. De computerhulp wordt vaak samen met u uitgevoerd. Aan het einde van de afspraak is dan niet alleen uw pc weer helemaal snel en up-to-date, ook jij weet in het vervolg zelf hoe je bepaalde computerproblemen oplost. Ook voor andere vragen zoals bijvoorbeeld een draadloos modem of router instellen of e-mail installeren op een tablet, kan bij zulke bedrijven terecht.

* Dit artikel is een bijdrage van studentaanhuis.nl 

Recente Reacties

 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...
 • Alex Schaap zei Meer
  Yup dat werkt! Beter zo dan 3000 mails te moeten nagaan om die ene te vinden! Thx
 • Rogier zei Meer
  Geweldig, het opnieuw starten van de Print Spooler service werkte. Heel erg bedankt!