vrijdag, augustus 06, 2021

Tablet PC Icon1U wil mee gaan in de hype en overweegt een tablet PC te kopen? Dan krijgt u van ons de belangrijkste specificaties die u in de gaten moet houden.

Of u het nu graag hebt of niet, tablets zijn in de mode. Er gaat geen dag voorbij of één of andere fabrikant pakt uit met een nieuw model, betere specificaties, een ander kleurtje of nieuw een design. Als consument wordt het steeds moeilijker om het bos door de bomen te zien. Reden genoeg voor PCLeek! om een eenvoudige gids samen te stellen waar u als consument best rekening mee houdt alvorens over te gaan op aankoop.

Tablet kopen? Dit zijn de belangrijkste specificaties.

1: Besturingssysteem:

Ook tablets hebben een besturingssysteem nodig om te kunnen werken. Voordat u een tablet aankoopt denkt u er dan ook best over na welk besturingssysteem jouw voorkeur weg draagt. De belangrijkste besturingssystemen zijn OS X (Apple), Android (Google) en Windows 10 (Microsoft). Elk besturingssysteem heeft voor- en nadelen, even proberen en testen in de winkel is de boodschap.

2: Het beeldscherm:

Een beeldscherm van een tablet vervangt u niet zomaar. U doet er dan ook goed aan na te denken over hoe groot u het scherm wenst. Als u eruit geraakt over de grootte, staat u beter ook even stil bij de techniek dat het beeldscherm gebruikt. Niet onbelangrijk aangezien die dingen werken met aanraaktechnologie en u wellicht de tablet niet met hamer en beitel wil bedienen. Kies dus voor een beeldscherm dat capacitief is en gebruik maakt van IPS technologie. Die zaken staan normaal vermeldt op de technische fiche, zo niet, vraag ernaar bij de verkoper.

3: De processor:

Een tablet is een mobiele computer, het spreekt dat het ding dan ook best een beetje snel is. Het beste is om te zoeken naar een tablet met een multi-core processor met een snelheid van minstens 1 GHz.

4: Uitbreidingsmogelijkheden

Er zijn nogal wat tablets in omloop die kampen met een tekort aan geheugen. U doet er dan ook goed aan om te controleren of er een geheugenslot aanwezig is zodat u, indien nodig, het geheugen kan uitbreiden. Trouwens, extra USB aansluitingen zijn altijd een leuke optie!

5: Het gewicht

De logica dat een grotere tablet ook zwaarder is, is niet altijd van toepassing. Een tablet moet in de eerste plaats mobiel zijn. U begrijpt dat het niet de bedoeling is om je tablet in een caddy of winkelwagen mee te zeulen.

6: Batterij

De batterij is tot nader order nog altijd het pijnpunt bij mobiele computers. Capaciteit en levensduur zeker nakijken. Indien je budget (en het toestel) het toelaat, eventueel een extra batterij kopen.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...