zaterdag, januari 22, 2022

Satellite IconHebt u er al eens over nagedacht om de wetenschap te helpen in hun zoektocht naar buitenaardse intelligentie? Het kan eenvoudig, u hoeft er zelfs de deur niet voor uit.

Met de start van het nieuwe jaar hebt u waarschijnlijk ook tal van goede voornemens gemaakt waarvan u op voorhand weet dat u ze toch nooit zal vervullen. Maar wij kunnen u een goed voornemen laten uitvoeren dat u mogelijk wel tot een goed einde kan brengen. Waarom helpt u de wetenschap bijvoorbeeld niet in hun zoektocht naar buitenaardse intelligentie? U helpt er niet alleen onderzoekers mee, maar u voorkomt dat jouw computer talloze uren nutteloos staat te draaien. De uren dat jouw computer zomaar aan staat, is gelijk aan een grote hoeveelheid rekenkracht die verloren gaat. Het is net die overschot aan rekenkracht waar u mee kan helpen.

Het is u misschien bekend dat het SETI een wetenschappelijk experiment is dat op zoek is naar buitenaardse intelligentie. SETI doet dat door middel van een groot aantal radiotelescopen die het heelal 'afluisteren'. U begrijpt dat er een enorme hoeveelheid data verzameld wordt die dienen geanalyseerd te worden. Om al die data te analyseren hebben ze bij SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) bijzonder veel rekenkracht (computers) nodig. Omdat ze al die data alleen niet verwerkt krijgen roepen ze de hulp in van iedereen die dat wenst. Zo kunt u een programma downloaden dat helpt bij het analyseren van de verworven data.

Hoe werkt het?

Bij SETI is men er van bewust dat over heel de wereld tal van computers nutteloos staan te draaien. Dus redeneert men als volgt. Als we al deze computers met elkaar verbinden, beschikken we over een enorme rekenkracht die ons kan helpen bij de verwerking van data. Door het downloaden van het SETI programma verbindt u jouw computer met anderen die deelnemen aan het project, bovendien verspilt u geen processorcapaciteit op momenten dat u niet werkt aan de computer.

Meer info en de download vindt u op: http://setiathome.berkeley.edu/

Wie weet bent u wel de eerste die contact maakt met een Alien! Good Luck!

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!