vrijdag, augustus 06, 2021

Windows Update IconMicrosoft rolde enkele dagen geleden een nieuwe update uit voor Windows 8.1.De nieuwigheden zijn vooral verbeteringen voor de muisbediening.

De recentste update voor Windows 8.1 verliep zonder al te veel media aandacht, toch zijn er (weer) heel wat dingen aangepast waardoor Windows 8.1 nog eenvoudiger te bedienen is via de muis. Van ons krijgt u een beknopt overzicht.

Windows8.1: Nieuwe updates, nieuwe functies.

 • Het eerste wat opvalt is dat u voortaan de computer kan afsluiten vanuit het metro-startscherm. De nieuwste update zorgt dus dat er een aan/uit knop op het startscherm staat.

Win8.1 Updates 1

 • Voortaan kan u ook met de rechtermuisknop klikken op Apps in het metro-startscherm. Voor de update kon dat ook al, maar nu verschijnt er een heus contextmenu als u met rechts op een app klikt (voor de update verscheen er een balk onderaan het scherm).

Win8.1 Updates 2

 • Moest u voor de updates een App naar de onderkant van het scherm slepen (en even houden) om het te sluiten, kan u dat nu gewoon doen door op het kruisje te klikken in de rechter bovenhoek. Al moet u wel nog de muisaanwijzer naar de bovenste rand sturen om de balk zichtbaar te maken.

Win8.1 Updates 3

 • Als u navigeert naar Pc-instellingen wijzigen > Pc en apparaten, zal u merken dat er ook een nieuw item is toegevoegd, namelijk: Schijfruimte.

Win8.1 Updates 4

 • Na de recentste update kan u zowel desktop programma's (dat kon eerder al) als Windows Store apps vastmaken aan de taakbalk.

Win8.1 Updates 5

De recentste voor Windows 8.1 update heeft blijkbaar als doel de gebruikerservaring te verbeteren voor hen die nog met muis en toetsenbord werken, en dat zijn er volgens ons op moment van schrijven, nog altijd meer dan 95% van de Windows 8.1 gebruikers. Het gaat met muizenstapjes vooruit.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...