maandag, november 29, 2021

Win10 LogoMicrosoft had wat te vertellen op het evenement voor Windows 10. Zo kondigde de softwaregigant aan dat (bijna) alle gebruikers gratis mogen upgraden naar Windows 10. Echt?

Als u een beetje begaan met met het wel en wee uit de ICT sector zal u her en der wel gelezen hebben over het evenement dat Microsoft organiseerde, over en van, Windows 10. Buiten de lijst met nieuwtjes die aan Windows 10 toegevoegd zullen worden, was er ook 'belangrijker' nieuws te rapen. Microsoft kondigde namelijk aan dat gebruikers gratis mogen upgraden naar Windows 10. Maar vooraleer u begint te watertanden (of wanhopen), toch even onderstaande goed lezen.

Gratis upgraden naar Windows 10?

Wie kan gratis upgraden?

 • Iedereen die momenteel een computer heeft draaiende op Windows 7 of hoger (Dus ook Windows 8 of 8.1) mogen (kunnen) gratis updaten naar Windows 10.
 • Mensen met een smartphone met daarop Windows 8.1, mogen zich alvast ook verheugen op een update (upgrade) naar Windows 10.
 • Vista gebruikers en mensen die een illegale versie gebruiken vallen uit de boot.

Wanneer kan u gratis upgraden naar Windows 10?

Als u binnen het jaar na de officiële release van Windows 10 besluit te upgraden, mag u dat gratis doen. Van zodra het jaar voorbij is, zal u moeten dokken!

Wat moet u nog weten?

Als u beslist te upgraden naar Windows 10, is er geen weg meer terug. De upgrade wordt beschouwd als definitief. Indien u over de kennis en mogelijkheid beschikt, raden we u aan om eerst Windows 10 te testen alvoren te upgraden. Een .iso bestand van de huidige configuratie kan natuurlijk ook handig zijn moest het toch tegenvallen, maar dit terzijde.

Waarom is Windows 10 gratis het eerste jaar?

Microsoft wil kost wat kost zoveel mogelijk gebruikers upgraden naar Windows 10. Om één of andere redenen willen ze het hoofdstuk Windows 7 zo snel mogelijk kunnen afsluiten, bovendien hebben ze van Apple geleerd dat geld vragen voor een update (upgrade) niet altijd verstandig is (Apple vroeg om en bij de 20 Dollar voor een update, die achteraf meer problemen dan oplossingen bood). Bovendien is men bij Microsoft van mening dat het marktaandeel momenteel belangrijker is dan de winst.

Ook de fabrikanten zullen tevreden zijn. Als u plannen had (hebt) om een nieuwe pc te kopen, hoeft u in principe niet te wachten op Windows 10.

Meer info over Windows 10 en de gratis upgrade kan u hier lezen (Engelstalig).

Wenst u zich in te schrijven via e-mail en meer info ontvangen over de gratis upgrade en nieuws? Dan kan u dat doen op deze pagina.

Recente Reacties

 • Pieter zei Meer
  Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
 • Peter Janssen zei Meer
  Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
 • Desi zei Meer
  Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
 • Alex zei Meer
  Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...