zondag, januari 23, 2022

NewsVoortaan krijgt u op PCLeek maandelijks een overzicht van het nieuws dat we afgelopen maand verzamelden. In dit eerste verslag krijgt u een overzicht van de maand april 2015.

Onze volgers via Facebook en Twitter weten intussen al dat af en toe een nieuwsfeit posten. Vaak vinden we deze onderwerpen wel interessant genoeg om te delen met jullie, maar helaas ontbreekt ook vaak de tijd om er dieper op in te gaan, per slot van rekening zijn we ook niet echt een 'nieuwssite'. Omdat we van mening zijn dat er dikwijls nieuws te rapen valt waarvan we denken dat die ook voor onze bezoekers interessant genoeg zijn, krijgt u van ons elke maand (althans dat gaan we proberen) een beknopt overzicht.

Interessante nieuwsfeiten uit de IT sector (April 2015)

YouTube app werkt niet langer op oudere Smart-Tv's.

Google liet onlangs weten dat Smart-tv's vanaf 2012 en ouder, mogelijk niet langer de YouTube app kunnen gebruiken. De grote update die Google recent doorvoerde aan de videosite lag mede aan de oorzaak. Vooral Apple Tv, Sony en Panasonic lijken de grote slachtoffers.

De lijst van Sony vindt u hier.

De lijst van Panasonic vindt u hier, al is het een lijst voor Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse toestellen.

Ook sommige mediaplayers/receivers en Blu-Ray spelers van Sony zijn getroffen.

Apple-apparaten zullen moeten upgraden naar (minstens) iOS7.

Voor dat u naar uw elektronicahandelaar rent voor een nieuw toestel moet u wel weten dat u YouTube nog altijd kan benaderen met de browser van uw slimme-Tv.

Zal het Internet instorten over 8 jaar?

Wetenschappers zullen een spoedvergadering beleggen op 11 mei. Reden? De heren zijn verontrust dat de kabels en optische vezels die de data die over 8 jaar ontvangen/verzonden wordt, niet langer verwerkt zullen krijgen. Volgens hen is er dus een "Interfarct" op komt. Het volledige artikel kan u lezen op HLN.

Blogger en kleine (amateur) websites aan de klaagmuur.

Google kondigde met trost aan dat de omzet van hun reclamenetwerk (Adsense) toegenomen is. Vreemd om te horen als u bedenkt dat vele bloggers en kleine (amateur) websites aan de klaagmuur staan. Adverteerders willen niet langer het grote geld bovenhalen, gevolg is dat de zogenaamde 'kost per klik' kelderde. Vele kleine websites en bloggers zien daardoor  hun inkomsten sterk slinken en dreigen offline te gaan of zoeken hun uitweg via sponsors en donaties. Bijkomend patste Google het algoritme voor de zoekresultaten aan. Indien er van een website geen mobielvriendelijke versie beschikbaar is, zal dit doorwegen bij de positie in de zoekresultaten.

Windows 10 start niet meer op.

Hebt u in het verleden een testversie van Windows 10 op uw computer geïnstalleerd, maar hebt u er de afgelopen maand niet naar omgekeken, zal Windows 10 niet meer opstarten. Microsoft bracht onlangs een update uit, hebt u deze gemist zal u een nieuwe versie moeten downloaden en installeren. U kan dat hier doen nadat u zich hebt aangemeld.

PayPal laat producten gratis retourneren.

De online betaaldienst PayPal kondigde aan dat Belgische webwinkelklanten voortaan producten gratis kunnen retourneren. De gedachte erachter is, wat had u gedacht, dat PayPal hoopt om zo tot meer online transacties te komen. Als u dacht dat het voor uw mooie ogen was, bent u er aan voor de moeite. Het volledige artikel kan u lezen op Tweakers.net.

Media Center verdwijnt.

Nog nieuws uit Redmond. Microsoft kondigde aan dat ze het bekende maar onbeminde Windows Media Center niet langer zullen leveren voor Windows 10. Gebruikers die in de nabije toekomst kunnen upgraden naar Windows 10 zullen een melding zien verschijnen dat Windows Media Center niet langer beschikbaar zal zijn op het nieuwe OS. Verassend nieuws is dat niet. Microsoft stopte de ontwikkeling al in 2009.

Grooveshark stopt ermee.

In ons artikel Alternatieven voor Spotify kwamen we Grooveshark al tegen, maar de muziekdienst liet pas weten dat het hun activiteiten per direct zullen staken. Achter de reden hoeft u niet lang te zoeken. Er hangt Grooveshark al langer een 'zware' rechtszaak boven het hoofd. De (aan)klager? De muziekindustrie.

Facebook wil volledige nieuwsartikelen plaatsen.

Facebook liet weten dat het plannen heeft om volledige nieuwsartikelen te plaatsen. Facebook wil daarbij deals sluiten met mediabedrijven zoals onder andere The Wall Street Journal en National Geographic. Dit is misschien nog het beste nieuws dat er te rapen viel, zo kan u misschien ook eens wat anders lezen op Facebook dan de kookkunsten en uitstapjes van uw vrienden en kennissen.

Gegroet!

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!