Windows Update IconHebt u de verjaardag update voor Windows 10 geïnstalleerd? Dan is het u misschien opgevallen dat u meer dan 20 gigabyte aan schijfruimte kwijt bent.

Voor hen die het nog niet wisten, het volgende. Windows maakt bij elke belangrijke update van het besturingssysteem en back-up van het 'oude' besturingssysteem. Microsoft heeft deze functionalitiet toegevoegd aan Windows om hun gebruikers toe te laten terug naar het oude systeem te gaan indien de upgrade hun niet bevalt of problemen veroorzaakt met hun computer. Let wel! Deze back-up wordt enkel gemaakt indien er grote vernieuwingen of veranderingen doorgevoerd worden aan Windows. Bij kleinere patches en updates is dit dus niet het geval.

20 Gigabyte kwijt na de verjaardag update van Windows 10?

De verjaardag update van Windows 10 is zo een upgrade waarbij er een back-up van het 'oude' systeem gemaakt wordt. Dit verklaart het feit dat u na de upgrade wel eens meer dan 20 gigabyte aan schijfruimte kwijtraakt.

Wenst u deze schijfruimte terug te winnen kan u dat doen met behulp van schijfopruiming. Hoe dat precies werkt, deden we eerder al uit de doeken in . Dit artikel werd destijds geschreven voor Windows 7 en 8, maar werkt nagenoeg identiek aan Windows 10. Trouwens, momenteel worden ALLE artikelen onderworpen aan een update, bijgevolg zal ook deze tip weldra 'geüpdatet' worden.

Opmerking:

We willen u wel waarschuwen dat u zich er van vergewist dat de computer na de upgrade loopt zoals u wenst. Wees niet te snel met het verwijderen van de back-up. Na het opschonen van de Windows updates kan u niet meer terug naar het 'vorige' besturingssysteem.