zaterdag, september 23, 2023

Google Play Store LogoGoogle gebruikt twee winkelnamen die je waarschijnlijk wel eens hebt zien passeren. Hoewel de Google Play Store en de Google Store misschien hetzelfde klinken, zijn ze heel verschillend. Elk dient een belangrijk doel in het Google-ecosysteem.

Wat is de Google Play Store?

De Google Play Store - soms ook gewoon "Google Play" genoemd - is de digitale marktplaats van het bedrijf. De Play Store is vooraf geïnstalleerd op Android-telefoons en -tablets en op Android TV- en Google TV-apparaten. De Play Store kan ook online worden geraadpleegd via een webbrowser.

Het belangrijkste doel van de Play Store is een plaats te zijn waar Android-gebruikers apps en games kunnen downloaden. Vroeger werd het zelfs de "Android Market" genoemd. Op een gegeven moment had het alleen Android-apps en -games, maar toen Google het uitbreidde, had die naam niet veel zin meer.

Toen de Android Market uitgroeide met muziek, e-boeken en films, veranderde Google de naam in "Google Play". Aangezien een deel van de inhoud niet exclusief was voor Android, was het niet langer logisch om het in de "Android Market" te plaatsen. Nu is alle digitale content van Google te vinden onder de naam Google Play.

Google Play Store1

Dus wat is al deze inhoud? Zoals eerder vermeld, zijn apps en games de belangrijkste dingen die mensen uit de Play Store halen. De andere categorieën zijn "Films & TV" en "Boeken". Vroeger bevatte de Play Store ook muziek, maar dat veranderde met de introductie van YouTube Music.

De Play Store is, om het eenvoudig uit te leggen, de plek om alles digitale content van Google te downloaden en te kopen.

Wat is de Google Store?

Terwijl u in de terecht kan voor alle digitale inhoud van Google, is de Google Store de online markt van het bedrijf voor fysieke producten. Dit omvat Pixel-telefoons, Chromebooks, Chromecasts, Nest-apparaten en sommige producten van Google-partners.

Tot 2015 konden de weinige fysieke producten van Google worden gekocht in de Play Store via het tabblad "Apparaten". Toen het bedrijf zich meer ging richten op het bouwen van zijn "Made by Google"-apparaten, verplaatste het de fysieke producten naar de speciale Google Store. Er is nog steeds een tabblad "Apparaten" op de Play Store-website, maar het linkt nu naar de Google Store.

Google-producten kunnen worden gekocht bij een aantal retailers, waaronder Best Buy en Amazon. De Google Store heeft echter soms meer opties en kortingen. U kunt ook Google-klantenservice krijgen als u via de Google Store aankopen doet, waardoor de kans groter is dat een kapot apparaat wordt vervangen.

Google Store1

Een equivalent van de Google Store zou de Apple Store zijn. Het is een winkel die eigendom is van het bedrijf dat de producten maakt die worden verkocht. In beide gevallen zijn er enkele producten van partners, maar het grootste deel van de artikelen is van de eigenaar van de winkel.

In tegenstelling tot de Apple Store is de Google Store alleen een online markt. Er zijn geen "bakstenen" Google Stores in de echte wereld. U vindt misschien specifieke Google-secties in winkels zoals Best Buy, maar dat is het dan ook.

De enige uitzondering op de regel "fysieke producten" in de Google Store zijn abonnementen. U kunt abonnementen kopen op services zoals Google One, Stadia Pro en YouTube Premium. Dit zijn abonnementen die meestal samengaan met fysieke producten.

Het verschil tussen de Google Play Store en de Google Store is eigenlijk heel simpel. De Play Store is voor digitale content, terwijl de Google Store voor fysieke producten is.

Google's marktplaats begon met de Android Market, evolueerde naar de Play Store, en splitste zich uiteindelijk op in de Google Store. Als u iets van Google wilt kopen, zijn dit uw twee belangrijkste bestemmingen.

 

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...