zaterdag, september 23, 2023

Google Play Store LogoEr zijn tegenwoordig zeker duizenden apps die echt een meerwaarde aan een smartphone bieden en inspelen op de behoefte van de gebruiker. Helaas is het omgekeerde ook waar, waardoor zelfs de meest toevallige smartphonebezitters een hoop geld uitgeven.....aan lucht! En dat mag u in sommige gevallen zelfs letterlijk nemen. Overloop samen met ons de meest nutteloze apps ooit gemaakt sinds het begin van het smartphonetijdperk.

1. I Am Rich! (iOS, intussen verboden)

Deze app werd in 2008 uitgebracht in de iOS app store met een prijskaartje van ...jawel... $999.99 (de door Apple toegestane app prijslimiet). Raad eens wat de app deed? Helemaal niets! Nou ja, afgezien van het tonen van een enkele woorden in de aarde van "Ik ben rijk, ik verdien het, ik ben goed, gezond en succesvol." De app was blijkbaar gemaakt voor rijke mensen die hem zonder verpinken kochten. En voordat hij binnen 24 uur uit de app store werd verbannen, hebben 8 mensen hem daadwerkelijk gekocht. Tja...opscheppen met rijkdom mag wat kosten zeker?

2. Pointless Button (Android, Gratis)

Stel je een app voor met een knop die je kunt indrukken. Dat is dan ook alles wat deze app doet. Deze app is zo nutteloos dat het eigenlijk intrigerend is om te downloaden en te proberen. Voor mensen met teveel tijd, de app biedt ook ranglijsten aan van de 15 meest nutteloze prestaties. Je moet het zelf uitproberen om de nutteloosheid ervan te meten, en dat is in dit geval een understatement.

3. iBeer (Android, Gratis)

Wel, deze app is misschien minder nutteloos voor sommigen, als was het maar omdat de gedachte alleen al....... Een simulatie van een bierblikje dat zichzelf leegt als je het kantelt. En wat meer is, het boert zelfs!  Blijkbaar is het zo populair dat de ontwikkelaars een hele reeks 'iDrink'-producten hebben, waaronder iWater, iChocolade, iCola en iMelk. Ik denk dat ze hier alle leeftijdsgroepen proberen te bereiken. Interessant. Wij wachten alvast vol ongeduld op een app die de gevolgen van dat 'gezuip' simuleert.

4. Ghost Radar (Android, Gratis)

Ooit paranormale activiteit om je heen gevoeld? Geloof je in geesten en spoken? Eindelijk is er een app waarmee je je grote gelijk kan bewijzen!  Nee niet echt. Maar de beschrijving van de app zal het u zeker doen geloven! Volgens de ontwikkelaars detecteert deze applicatie de uitgesproken woorden van geesten en zou dat zelfs beter doen dan de traditionele ghost detection apparatuur. Lijkt heel handig, en de beschrijving is zelfs zowaar nog meer overtuigend. "We bieden geen garanties van nauwkeurigheid, aangezien de resultaten van deze toepassing niet wetenschappelijk kunnen worden geverifieerd dient de app te worden gebruikt voor entertainment doeleinden."

5. Man Poke (iOS, $0,99)

Betaal een hele € alleen maar om een man op je scherm te porren. Serieus? Kan het nuttelozer dan dit? De app is gemaakt als anger management tool om je frustratie los te laten. Maar ik denk dat een Euro ophoesten voor een app als deze nog meer woede opwekt.

6. Keukenweegschaal (Android, Gratis)

Wie met dit app-idee kwam is een absoluut genie. Niet omdat de app prijzenswaardig is, maar dat hij met succes mensen voor de gek heeft gehouden om dat te denken. Waarom zou iemand het scherm van zijn smartphone gebruiken om het gewicht van voedingsingrediënten zoals zout, suiker, bloem en kruiden te meten? Alleen een sadistisch persoon zal de duurzaamheid van zijn telefoon aan deze beproeving onderwerpen. Niet te vergeten dat de metingen zeer onnauwkeurig kunnen zijn.

Keukenweegschaal

7. Hodor toetsenbord (Android, $1)

Hodor Hodor Hodor Hodor. Dit is alles wat dit toetsenbord je laat typen. En je betaalt een hele dollar voor dit! Hoewel, zoals de app beschrijving, "als uw wachtwoord is Hodor, dit is veruit de snelste manier om in te loggen!" Als je een fervent Game of Thrones-fan bent met wat geld teveel, ga er dan zeker voor!

Hodor

9. Pocket Fan (Android, Gratis)

Een app met een ventilator op het scherm die begint te draaien bij aanraking. Het onderstaande verzinnen we niet!

Na de release klaagden sommige gebruikers eigenlijk dat de app niet werkte omdat er geen lucht uit de telefoon kwam. Later moest de ontwikkelaar de beschrijving aanpassen om een uitleg op te nemen - "Deze app zal je NIET echt afkoelen...Ik kan niet geloven dat ik dat moest verduidelijken. Wind zal niet door je scherm blazen. Als u denkt dat u wind uit uw scherm voelt komen, zoek dan onmiddellijk medische hulp." En ook een disclaimer - "Android ondersteunt momenteel niet het blazen van lucht door het scherm van het apparaat. Elk verkoelend effect dat u ervaart tijdens het gebruik van deze app is puur toeval." Wachten op een telefoonupdate misschien?

Pocket Fan 

10. Useless (Nutteloos) (Android, Gratis)

Dit is waarschijnlijk de minst misleidende app in de lijst, want de naam zegt alles. Ze noemen het "de eerste multi-onfunctionele app ter wereld". Het vereist niet eens enige technische toestemming om te draaien. De trailer van de app is al even nutteloos. Geen spoilers, bekijk de geniale trailer video zelf hieronder!

11. Elektrisch scheerapparaat (Android, gratis)

Men hoort wel een vertellen dat een smartphone zowat alles kan. Die dingen vervangen steeds meer toestellen, maar als je gelooft dat je je scheerapparaat kan vervangen, ben je ofwel heel naïef of gewoon dom! Waarom bestaan dit soort apps eigenlijk? Wij zullen het nooit begrijpen. Wat de beschrijving betreft, het is een prank app die blijkbaar gebruikt kan worden om je vrienden voor de gek te houden en wat aandacht te krijgen. De telefoonsensor is betrokken bij de werking omdat het scheerapparaat zichzelf start als je de telefoon in de buurt van je gezicht brengt.

Scheerapparaat

12. Hold On! (iOS, $0,99)

Hold On is vergelijkbaar met Pointless Button (zie nummer 2), maar er is een twist in het verhaal. In plaats van telkens op de knop te tikken, moet je hem zo lang mogelijk vasthouden. Dus zelfs de twist is net zo nutteloos als het idee. Het toont je een timer en registreert je hoge scores. Als je nog steeds denkt dat dit kopen een goed idee is, vergeet dan niet dat ik je gewaarschuwd heb.

13. iFrenchKiss (iOS, gratis)

Heb je lessen in zoenen nodig? Download dan gewoon deze app op je iPhone en begin met zoenen. De app beoordeelt je kustechniek op basis van je prestaties. Als je een goede kusser bent, kun je pronken met je score voor je vrienden. Zelfs de bijhorende YouTube video is blijkbaar gecensureerd ........

14. Pocket Heat (iOS, $0,99)

Toen Pocket heat, aanvankelijk werd gelanceerd, toverde de app iPhones om in echte mini verwarmers door elke functionaliteit van de telefoon in te schakelen, de processor op volle snelheid te klokken en hem dus op te warmen. Ik hoef je niet uit te leggen waarom dit een verschrikkelijk idee was. Gelukkig had Apple een update en kunnen apps niet langer zulke domme functies uitvoeren. Momenteel zie je gewoon een afbeelding van een brandende spoel, en dat voor het luttele bedrag van 1 dollar. Net zo nutteloos als voorheen.

15: The Most Useless App Ever (Android-free)

Hoe kunnen we een app weglaten uit deze prestigieuze lijst die zichzelf de meest nutteloze app ooit noemt? Je start de app, drukt op een knop en hij sluit zichzelf. Alvast van ons een 5 van de 5 beoordeling omdat het doet wat het zegt - absoluut niets.

Pess The Button

Plezier ermee!

 

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...