zaterdag, september 23, 2023

End IconHallo allemaal,

Trouwe bezoekers van deze website hebben al gemerkt dat er al geruime tijd geen nieuwe inhoud verscheen op onze pagina's. We hebben er lang over nagedacht, getwijfeld, en overwogen welke richting we uit wilden met de website. We hebben hiervoor ruim onze tijd genomen en tot het besluit gekomen dat we onze activiteiten zullen stopzetten.

In de bijna 20 jaar dat we online staan, is de wereld helemaal verandert. Toen we destijds begonnen, was de desktop (computer op een bureautafel) aan een opmars bezig. We wuifden nog net Windows 98 uit en Windows XP werd met open armen onthaald. Mede door de vele verborgen instellingen, fouten en lekken in het besturingssysteem, werd PCleek een gigantisch succes. Velen van jullie vonden de weg naar onze website, ons forum en ons mailadres om tips, trucs, en hulp te vinden. Dat zijn we jaren lang, met veel plezier en enthousiasme, blijven doen met Windows 7, Windows 8 (en8.1), Windows 10 en Windows 11.

Zonder het zelf te beseffen hebben we in al die jaren toch een beetje onze stempel kunnen drukken. Toen we meer dan 20 jaar geleden, zelf al eens online hulp gingen zoeken over Windows- of computer gerelateerde zaken, kwamen we vaak niet verder dan websites met een paar regeltjes tekst (met termen die we zelf niet begrepen) van hoe u de zaken moest oplossen of aanpakken. Als u amper een computer van dichtbij hebt gezien, hoe kan u dan weten wat bijvoorbeeld een Configuratiescherm is? En hoe benader ik een Configuratiescherm?  Om maar een voorbeeld te geven.

Wij bij PCLeek probeerden de lat lager te leggen zodat ook jouw opa Jan en/of tante Jeanne begrepen hoe ze met een computer konden omgaan. We legden de termen uit, en vooral, we plaatsten er schermafdrukken bij zodat ze ook konden zien, waar en hoe, de zaken geregeld werden aan hun computer. Onze aanpak ging niet onopgemerkt voorbij, velen volgden ons voorbeeld en anderen durfden het zelfs aan om ons klakkeloos te kopiëren. Wij hebben dit altijd aanschouwd als een compliment. Als mensen je nadoen wil dat zeggen dat je goed bezig bent toch?

Maar ook wij ontsnappen niet aan 'de tijd'. Wij worden stilaan een dagje ouder. Op zich is dat ouder worden niet zo een probleem, maar je merkt wel dat het steeds moeilijker wordt om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen, vooral in een sector zoals deze. Toegegeven, het enthousiasme en gedrevenheid van weleer is ook niet meer wat het ooit geweest is. Als je dat kan toegeven, dan weet je gewoon dat het tijd wordt om ermee op te houden en de eer aan jezelf te houden.

Graag wil ik nog een dankwoord richten aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan de website (in welke vorm dan ook) en alle (trouwe) bezoekers.

 

Logo Pcleek2015

 

 

 

 

 

 

 

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...