maandag, november 29, 2021

Google IconU hebt het waarschijnlijk elders al gelezen dat Google op de proppen komt met een eigen sociaal netwerk. +1 (zo heet dat ding), moet de concurrentie aangaan met andere grote spelers zoals Facebook en Twitter.

Na het falen van eerdere pogingen (Buzz), lijken ze het nu wel zeer ernstig op te nemen. Zo ernstig, dat zelfs de homepagina en andere diensten (zoals Gmail) een facelift ondergingen. Vreemd voor een bedrijf dat enkele jaren geleden nog uren vergaderde over “de dikte van de lijn” rond het zoekvak.

Google: 31 interessante feiten +1

Google wil duidelijk een mondje meepraten als het op sociale netwerken aankomt. Niet verwonderlijk, als u bedenkt dat de zoekgigant een enorme bron van inkomsten kan genereren in het plaatsen van advertenties bij profielen. Toegegeven. Sociale netwerken verlenen zich uitstekend tot doelgericht adverteren. Doelgerichter dan op een persoonlijk profiel, kan je nauwelijks dromen. Spek naar de bek van Google dus. Misschien herinnert u zich nog dat Google openlijk flirtte met Zynga, een firma dat momenteel een groot aandeel van de spelletjes op Facebook voor zijn rekening neemt. Wel, voeg deze 2 ‘vaststellingen’ samen en u begrijpt meteen welke richting Google, +1 zal opgaan. Dat er achter de schermen bij Google heel wat aan de hand is, zal u, als gebruiker ook wel opgevallen zijn. Zo is de homepagina onlangs aangepast met een zwarte menubalk bovenaan. Weldra zullen ook andere diensten een make-up ondergaan. Zo kan u bijvoorbeeld Gmail al voorzien van de nieuwe interface door de thema’s Preview(dicht) en Voorbeeld te selecteren. Voorlopig is het nog koffiedik kijken wat +1 betreft want de dienst is momenteel nog in een testfase. Enkel genodigden hebben toegang tot het sociale luik van Google. 1 ding is zeker, Google wil kost wat kost marktaandeel veroveren in het sociale gebeuren op Internet en heeft daar blijkbaar veel voor over. Ondergetekende is voorlopig nog niet bij ‘de gelukkigen’, maar van zodra we toegang krijgen, zullen we u daar graag over informeren. Intussen krijgt u van ons een lijstje, met leuke en interessante feiten over Google, aangevuld met enkele filosofische regels dat het bedrijf hanteert. Zo hebt u al een idee wat u mag verwachten van +1.

Google: de feiten:

1: De domeinnaam Google.com werd geregistreerd op 15 september 1997.
2: De naam Google was eigenlijk een vergissing. De naam Google is het resultaat van een spelfout door de oprichters die van de veronderstelling uitgingen dat het om ‘Googol’ ging.
3: De eerste ‘werkzaamheden’ van Google vonden plaats in een gehuurde garage.
4: De naam Googol is een wiskundige term voor een 1 gevolgd door 100 nullen.
5: De homepagina van Google bevat 38 validatie errors. Controleert u het zelf maar.
6: Google ’s homepagina is toegankelijk in minstens 117 talen.
7: De voornaamste reden waarom de Google startpagina zo kaal is, is omdat de oprichters geen kennis hadden van HTML. De zoeken knop (Submit) was nog volop in ontwikkeling waardoor de enige manier om resultaten te verkrijgen, op de Enter knop drukken was.
8: De “I am feeling Lucky – knop” werd bijna nooit gebruikt, maar van zodra Google de knop verwijderde, bleek dat de gebruikerservaring stijl naar beneden te tuimelden. Naar verluidt zou het verwijderen van de betreffende knop Google miljoenen dollars per jaar gekost hebben.
9: In den beginne, toen men nog volop testen uitvoerde met Google, stelde werknemers vast dat testpersonen minutenlang naar het scherm zaten te staren. Toen uiteindelijk een werknemer aan een testpersoon vroeg “Waarop wacht je eigenlijk?”. De testpersoon antwoordde: “ Ik ben aan het wachten tot de pagina geladen is”. Om dit ‘probleem’ op te lossen voegde Google een copyright tekst toe aan het eind van de pagina.
10: Google beschikt over het grootste netwerk van vertalers in de wereld.
11: Google bestaat uit meer dan 450000 servers, opgesplitst in clusters verspreidt in data centers over heel de wereld.
12: Google startte aanvankelijk als een onderzoeksproject aan de Universiteit van Stanford door de leerlingen Larry page en Sergey Brin die toen respectievelijk 24 en 23 jaar oud waren. Het project heette toen “Backrub”.
13: Bij de start van Google indexeerde de zoekgigant 25000 webpagina’s. Op moment van schrijven zijn er dat miljarden en het aantal blijft groeien met 10-25%.
14: Volgens Google: “Naarmate het zoeken op Internet belangrijker wordt” zal het zich gedragen als een bibliotheek. Hoe groter de bibliotheek, des te belangrijker is de index.
15: Google gebruikt meer dan 200 attributen voor zijn pagerank dat aan webpagina’s gegeven wordt.
16: Google heeft het grootste zakelijke zonnepaneel-installatie in de VS.
17: De grootste doorbraak in het ‘zoeken’ kwam er voor Google nadat er een spellingscontrole werd toegevoegd dat u wellicht kent van “Bedoelde u:”. Het Internetverkeer verdubbelde voor Google na deze toevoeging.
18: Af en toe voert Google kleine veranderingen door en test deze door ze aan een kleine groep gebruikers te geven. De gebruikers worden hiervan echter niet op de hoogte gesteld, maar worden geobserveerd om te zien hoe ze reageren op het nieuwtje.
19: Gmail, werd voordat het werd losgelaten aan het grote publiek, eerst 2 jaar gebruikt door Google-medewerkers.
20: Google ‘s index van webpagina’s is het grootste ter wereld. Het bevat zowat 8 miljard webpagina’s die vaak doorzocht worden in minder dan een halve seconde.
21: Google luistert actief naar feedback. Een e-mail naar Google is nooit nutteloos.
22: Google ‘s eerste aprilgrap ging online op 1 april 2001 met een ding genaamd “MentalPlex”. Google beweerde dat het jouw gedachten kon lezen.
23: In de kantoren van Google is er geen dresscode. Er mogen pyjama’s en zelfs superhelden kostuums gedragen worden.
24: De jongste medewerker die Google ooit inhuurde was de 15 jarige Tom Vendetta. Tom had de gewoonte om zijn vrienden valse persberichten en nieuwtjes door te sturen. Hij werd later ingeschakeld in de beveiliging van Gmail en gebruikt om inzicht te krijgen in het wel en wee van tieners.
25: De eerste mens op Aarde die genoemd werd naar Google is, Oliver Google kai. De man werd geboren op 12 september 2005. De motivatie van zijn ouders om hem zo te noemen was: “We willen dat hij later evenveel vriendjes heeft als Google”.
26: Google medewerkers worden aangemoedigd om 20% van hun tijd in hun eigen project te stoppen.
27: Het Google logo was tot maart 2001, nooit gecentreerd op hun webpagina. Oorspronkelijk stond het altijd aan de linkse zijde, wat blijkbaar voor meer ‘misverstanden’ zorgde.
28: Het zal 300 jaar duren vooraleer Google al de beschikbare informatie over de hele wereld, online heeft.
29: Google erkent dat het op dit moment ‘slechts’ 10% van al de beschikbare informatie ter wereld online heeft.
30: In 1999, toen Google verhuisde naar de kantoren van Paolo Alto, werkten er 19 medewerkers. Vandaag zijn er dat meer dan 2700.
31: Bij Google worden duizenden computers betrokken bij het zoeken van 1 term.

De filosofie van Google:

1: Focus op de gebruiker, de rest volgt vanzelf.
2: Geweldig, is net niet goed genoeg.
3: Snel is beter dan traag.
4: U hoeft niet aan een bureau te zitten om een antwoord nodig te hebben.
5: Democratie op Internet werkt.
6: U kunt ook serieus zijn zonder maatpak.
7: Het beste is om 1 ding, heel, heel goed te doen.
8: De behoefte aan informatie overschrijdt alle grenzen.
9: U kunt ook geld verdienen zonder kwaad te berokkenen.
10: Er is altijd meer informatie voorhanden.

M.v.g.

Recente Reacties

 • Pieter zei Meer
  Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
 • Peter Janssen zei Meer
  Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
 • Desi zei Meer
  Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
 • Alex zei Meer
  Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...