Recent toegevoegd

3 apps voor dynamische Bureaublad- en vergrendelschermachtergronden (Windows 10).

Screen Control IconWenst u dat achtergronden dynamisch veranderen op je Windows 10 vergrendelscherm en Bureaublad?  Windows heeft helaas geen ingebouwde functie om afbeeldingen van internet te halen en toe te passen als bureaubladachtergrond. Maar in deze tip bespreken we drie Windows-apps waarmee u achtergronden op uw bureaublad dynamisch kunt wijzigen. De apps halen wallpapers uit verschillende bronnen, waaronder Bing en Windows Spotlight.

Lees meer...

Ook bij PCLeek!

De beste alternatieven voor Microsoft Office

Office IconMicrosoft Office is tot nader order nog altijd marktleider op kantoor en thuis, maar ook de concurrentie zit niet stil. Van ons krijgt u alvast de beste alternatieven voor MS Office.

Lees meer...

Outlook IconU vindt Outlook te duur of u bent uitgekeken op het e-mailprogramma van Microsoft? Ontdek hier de 5 beste gratis alternatieven!

U bent van mening dat Outlook (2007-2010) te duur of te saai is? Goed, dan bent u beslist nieuwsgierig welke alternatieven u hebt. Geloof ons vrij, er zijn sterke en gratis concurrenten beschikbaar die qua functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en interface nauwelijks hoeven onder te doen voor Outlook.

5 gratis Outlook alternatieven

Alternatief voor Outlook 1: Thunderbird

Thunderbird

Thunderbird is één van de projecten van Mozilla en is wellicht het meest bekende alternatief voor Outlook. De strakke gebruikersinterface en de mogelijkheid om Gmail, Hotmail en zelfs Yahoo! mail te integreren maakt dat Thunderbird ruimschoots aan de wensen voldoet voor de meeste computergebruikers. Dat Thunderbird beschikbaar is voor zowel Mac, Linux en Windows-systemen is een extra pluspunt. Thunderbird is een dektop mailprogramma wat zoveel wil betekenen dat u berichten naar de computer download, verwerkt, opent en beantwoordt. Thunderbird is te gebruiken in het Nederlands.

Alternatief voor Outlook 2: Zimbra Desktop

Zimbra Logo Desktop

Minder bekend maar eveneens een sterk alternatief voor Outlook is Zimbra Desktop. Zimbra Desktop wordt door sommigen zelfs beter gewaardeerd dan Thunderbird, en misschien wel terecht. Zimbra Desktop heeft enkele sterke troeven in handen. Zo is er onder andere de auto-configuratie waarmee u zonder al teveel moeite een Yahoo!, Hotmail en Gmail account integreert (zelfs een gratis Yahoo account, iets wat andere gratis alternatieven niet kunnen). Verder biedt Zimbra Desktop ondersteuning voor offline werken (cache-IMAP), waardoor u zelfs toegang hebt tot uw e-mails zonder internetverbinding, en zijn de grootste sociale netwerken geïntegreerd (Twitter, Facebook, etc.). De elegante gebruikersinterface en de mogelijkheid om een conversatieweergave te gebruiken maken het geheel af. Zimbra Desktop spreekt naar verluidt ook Nederlands.

Alternatief voor Outlook 3: Pegasus MailPost Letter 2828146 1280

Pegasus Mail

Pegasus Mail bestaat als sinds het ontstaan van e-mailen. In de loop der jaren zijn er dan ook een hoop verbeteringen en functies toegevoegd waardoor Pegasus Mail zowat het meest gebruikte e-mailprogramma bleef en blijft. Pegasus Mail kan overweg met de protocollen SMPT, POP3, IMAP, LDAP en PH waardoor het met zowat elk gratis mailaccount (Gmail, Hotmail, etc.) overweg kan. De sterkste troeven die Pagasus Mail in handen heeft zijn wellicht dat het e-mailprogramma weinig systeembronnen gebruikt en dat het bekend staat als één van de veiligste e-mailclients. Pegasus Mail is ook in het Nederlands te gebruiken, al moet u het taalpakketje afzonderlijk downloaden en installeren.

 Alternatief voor Outlook 4: Free Mail Commander

Free Mail Commander is het eerste gratis alternatief uit onze lijst dat niet in het Nederlands beschikbaar is, maar door de sobere interface en eenvoud, is Free Mail Commander wel uitermate geschikt voor (oude) laptops of andere toestellen die verlegen zitten om systeemkracht. U kunt Free Mail Commander zelfs gebruiken vanaf een USB-stick. Een andere troef die kan tellen zijn de sjablonen. Terwijl andere alternatieven zich beperken tot een stuk of 3, kunt u met FMC onbeperkt nieuwe templates aanmaken en categoriseren.

Alternatief voor Outlook 5: eM Client

Em Client Logo

 eM Client is een nieuwe speler en nog niet zo lang geleden uit de bèta fase gehaald. eM Client kan net zoals alle andere genoemde Outlook alternatieven overweg met Windows Live, Yahoo!, Gmail etc. De troeven van eM Client zitten ingebakken in de interface. Hier vindt u en erg overzichtelijke sidebar waarin u recent verstuurde en ontvangen berichten ziet verschijnen samen met het adresboek. Een duidelijke en erg gebruiksvriendelijke kalender maken het geheel compleet. eM Client is (voorlopig) nog niet in het Nederlands beschikbaar.

 En natuurlijk zijn er Windows Live Mail en Opera Mail die we elders op deze website al besproken.