zaterdag, september 23, 2023

Error IconIedereen krijgt wel eens te maken met een Runtime Error. Maar wat is een Runtime error precies?

Wat is een Runtime Error?

Als er een Runtime error verschijnt, wordt er vaak op JA of Nee (Yes / No) geklikt om het beruchte dialoogvenster te sluiten. Een beetje logisch want meer kan u in principe niet doen. Maar hebt u zich al eens afgevraagd wat een Runtime error nu precies is, of wat u er tegen kan doen? Voor hen die het graag weten, geven we een kleine toelichting.

Kort door de bocht, is een Runtime Error een fout die zich voordoet bij het uitvoeren van een programma, Doordat het uitvoeren mislukt, volgen er dikwijls nog andere foutmeldingen. Een Runtime Error is eigenlijk niet meer dan een melding van het systeem dat er een fout is gevonden in het programma dat u op dat ogenblik gebruikt, maar een Runtime Error heeft dan ook als bedoeling om de makers (ontwikkelaars) van een programma te laten weten dat er programmeerfout in de software aanwezig is die ze moeten herstellen.

Runtime Errors kunnen zich voordoen bij verschillende programma’s, zoals Outlook, Internet Explorer, maar ook bij software van derden. Meestal is de foutmelding vergezeld van een nummer. Dit nummer is belangrijk, want aan de hand daarvan kan u met bijvoorbeeld Google, opzoekingswerk verrichten en kijken wat de fout veroorzaakt en hoe u ze eventueel kan oplossen.

Runtime Error

Een Runtime Error is niet meer dan een programma dat crasht. Dat is meestal vrij eenvoudig op te lossen door het installeren van de nieuwste versie van het programma dat de fout veroorzaakte, of door het binnenhalen van updates. Indien er geen updates beschikbaar blijken voor de software dat de Runtime error veroorzaakt, overweegt u best een alternatief, want de fout zal zich blijven herhalen, tenzij u zelf programmeur bent en het kan oplossen.

De volgende keer dat u geconfronteerd wordt met een Runtime Error, weet u wat te doen.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...