zondag, oktober 17, 2021

Error IconIedereen krijgt wel eens te maken met een Runtime Error. Maar wat is een Runtime error precies?

Wat is een Runtime Error?

Als er een Runtime error verschijnt, wordt er vaak op JA of Nee (Yes / No) geklikt om het beruchte dialoogvenster te sluiten. Een beetje logisch want meer kan u in principe niet doen. Maar hebt u zich al eens afgevraagd wat een Runtime error nu precies is, of wat u er tegen kan doen? Voor hen die het graag weten, geven we een kleine toelichting.

Kort door de bocht, is een Runtime Error een fout die zich voordoet bij het uitvoeren van een programma, Doordat het uitvoeren mislukt, volgen er dikwijls nog andere foutmeldingen. Een Runtime Error is eigenlijk niet meer dan een melding van het systeem dat er een fout is gevonden in het programma dat u op dat ogenblik gebruikt, maar een Runtime Error heeft dan ook als bedoeling om de makers (ontwikkelaars) van een programma te laten weten dat er programmeerfout in de software aanwezig is die ze moeten herstellen.

Runtime Errors kunnen zich voordoen bij verschillende programma’s, zoals Outlook, Internet Explorer, maar ook bij software van derden. Meestal is de foutmelding vergezeld van een nummer. Dit nummer is belangrijk, want aan de hand daarvan kan u met bijvoorbeeld Google, opzoekingswerk verrichten en kijken wat de fout veroorzaakt en hoe u ze eventueel kan oplossen.

Runtime Error

Een Runtime Error is niet meer dan een programma dat crasht. Dat is meestal vrij eenvoudig op te lossen door het installeren van de nieuwste versie van het programma dat de fout veroorzaakte, of door het binnenhalen van updates. Indien er geen updates beschikbaar blijken voor de software dat de Runtime error veroorzaakt, overweegt u best een alternatief, want de fout zal zich blijven herhalen, tenzij u zelf programmeur bent en het kan oplossen.

De volgende keer dat u geconfronteerd wordt met een Runtime Error, weet u wat te doen.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...