We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (3 Votes)

MS Outlook 2013 IconHebt u zich ooit afgevraagd wat het BCC (Blind Carbon Copy) is en hoe u discreter e-mails kan versturen met MS Outlook?

Wat is Blind Carbon Copy?

Blind Carbon Copy is een functie in MS Outlook dat er voor zorgt dat, als u een e-mailbericht naar meerdere personen verzendt, de e-mailadressen onzichtbaar blijven voor anderen die het e-mailbericht ook ontvangen.

Om het uit te leggen aan de hand van een praktisch voorbeeld, het volgende:

U bent lid van een vereniging bestaande uit 10 leden. U besluit een e-mail te versturen aan alle 10 leden. Als u het vak CC (standaard) gebruikt, zien de leden (ontvangers) de e-mailadressen verschijnen van iedereen naar wie de e-mail verzonden werd. U begrijpt  dat niet alle leden (ontvangers) van het e-mailbericht even blij zijn met het feit dat hun e-mail adres te grabbel gegooid wordt. Omgekeerd kan ook. Misschien wilt u als afzender liever niet dat de leden (ontvangers) zien naar wie u het e-mailbericht gestuurd hebt. Wel, MS Outlook (en alle andere gangbare e-mailprogramma's) hebben daar een simpele oplossing voor. Juist ja, Blind Carbon Copy.

Hoe discreter mailen met MS Outlook?

Nu moet u weten dat het Blind Carbon Copy (BCC) vak, niet zichtbaar is bij standaardinstellingen in MS Outlook, tenzij u meerdere accounts hebt geconfigureerd.

  • Om het Blind Carbon Copy (BCC)  zichtbaar maken, klikt u op: Nieuwe e-mail.
  • Van zodra het venster opent waarin u het bericht opmaakt, selecteert u het tabblad opties en klik op BCC (zie schermafdruk).

Blind Carbon Copy Outlook1

  • Als u besluit een e-mailbericht door te sturen, vindt u het Blind Carbon Copy vak aan de rechterzijde (het leesvenster).

Conclusie: Als u een e-mailbericht verzendt naar meerdere personen, doe het dan discreter en gebruik het Blind Carbon Copy. U doet er uzelf en anderen plezier meer.