zondag, oktober 01, 2023

MS Outlook 2013 IconHebt u zich ooit afgevraagd wat het BCC (Blind Carbon Copy) is en hoe u discreter e-mails kan versturen met MS Outlook?

Wat is Blind Carbon Copy?

Blind Carbon Copy is een functie in MS Outlook dat er voor zorgt dat, als u een e-mailbericht naar meerdere personen verzendt, de e-mailadressen onzichtbaar blijven voor anderen die het e-mailbericht ook ontvangen.

Om het uit te leggen aan de hand van een praktisch voorbeeld, het volgende:

U bent lid van een vereniging bestaande uit 10 leden. U besluit een e-mail te versturen aan alle 10 leden. Als u het vak CC (standaard) gebruikt, zien de leden (ontvangers) de e-mailadressen verschijnen van iedereen naar wie de e-mail verzonden werd. U begrijpt  dat niet alle leden (ontvangers) van het e-mailbericht even blij zijn met het feit dat hun e-mail adres te grabbel gegooid wordt. Omgekeerd kan ook. Misschien wilt u als afzender liever niet dat de leden (ontvangers) zien naar wie u het e-mailbericht gestuurd hebt. Wel, MS Outlook (en alle andere gangbare e-mailprogramma's) hebben daar een simpele oplossing voor. Juist ja, Blind Carbon Copy.

Hoe discreter mailen met MS Outlook?

Nu moet u weten dat het Blind Carbon Copy (BCC) vak, niet zichtbaar is bij standaardinstellingen in MS Outlook, tenzij u meerdere accounts hebt geconfigureerd.

 • Om het Blind Carbon Copy (BCC)  zichtbaar maken, klikt u op: Nieuwe e-mail.
 • Van zodra het venster opent waarin u het bericht opmaakt, selecteert u het tabblad opties en klik op BCC (zie schermafdruk).

Blind Carbon Copy Outlook1

 • Als u besluit een e-mailbericht door te sturen, vindt u het Blind Carbon Copy vak aan de rechterzijde (het leesvenster).

Conclusie: Als u een e-mailbericht verzendt naar meerdere personen, doe het dan discreter en gebruik het Blind Carbon Copy. U doet er uzelf en anderen plezier meer.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...