We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (3 Votes)

MS Outlook 2013 IconMet MS Outlook kan u om bezorg- en leesbevestiging vragen. Handig indien u twijfels hebt of uw e-mailberichten aankomen en/of geopend worden.

 Als u een mail verstuurt, wilt u natuurlijk graag weten of de ontvanger deze ook daadwerkelijk ontvangen heeft en/of leest. Als u MS Outlook gebruikt, hebt u alvast enkele hulpmiddelen ter beschikking. In MS Outlook is een handige functie in verwerkt, waarmee u om een bezorg- en leesbevestiging kan vragen. Indien geactiveerd, zal u een bericht ontvangen indien het e-mailbericht bezorgd en/of geopend werd.

Maar er zijn enkele voorwaarden voor het correct werken van de bezorg- en leesbevestiging. Zo moeten de ontvangers een mailprogramma gebruiken dat deze functie ook aan boord heeft, bovendien kunnen de ontvangers de bezorg- en leesbevestiging uitschakelen, om privacy redenen bijvoorbeeld.

Leesbevestiging verzenden en ontvangen met MS Outlook:

Om een bezorg- en leesbevestiging te verzenden met al u e-mailberichten doet u het volgende:

  • Open MS Outlook.
  • Klik op: Bestand > Opties

Opties Outlook Openen

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u E-mail in de linker kolom.
  • Scrol naar beneden tot de rubriek Controleren.

Plaats vinkjes bij:

  • Bevestiging dat het bericht is bezorgd bij de e-mailserver van de geadresseerde.
  • Bevestiging dat de geadresseerde het bericht heeft geopend.

Leesbevestiging Outlook1

  •  Bevestig met OK.

U bent klaar. Met al u e-mailberichten wordt een bezorg- en leesbevestiging verzonden.

Leesbevestiging voor ontvangen berichten met MS Outlook:

Het zal u niet verbazen dat een bezorg- en leesbevestiging bij elk bericht dat u opent voor ergernissen kan zorgen. Vandaar dat MS Outlook bij standaardinstellingen u telkens zal vragen of er een bezorg- of leesbevestiging mag verzonden worden. Nu kan u het leesbevestiging volledig uitschakelen (om privacy redenen bijvoorbeeld) of automatisch een leesbevestiging verzenden.

De werkwijze is identiek aan bovenstaande, alleen plaatst u een bolletje bij de optie naar keuze onder: Voor elk ontvangen bericht met een verzoek om een leesbevestiging (zie schermafdruk).

Leesbevestiging Outlook2

  • Bevestig met OK (onderaan)

U merkt het. U mag dan nog zoveel als u wil om een leesbevestiging vragen, als de ontvanger deze functie heeft uitgeschakeld, bent u nog geen stap verder. Oplossing? Vraag enkel om een leesbevestiging bij belangrijke e-mailberichten. Zo voorkomt u ergernissen bij de ontvanger en is de kans reƫel dat hij deze ingeschakeld laat.