Windows Mail LogoMet Windows Live Mail kan het gebeuren dat er plots vreemde contactpersonen in het adresboek staan? Vraagt u zich af waarom? Deze tip verklaart alles!

Zo, u gebruikt Windows Live Mail als e-mailprogramma en bent verbaast over het feit dat er plots 'vreemde' contactpersonen in het adresboek  staan? Wel, dat komt omdat er een instelling verwerkt is in Windows Live Mail dat het toestaat dat contactpersonen automatisch toegevoegd worden aan het adresboek van zodra u een bericht van eenzelfde afzender..... 3 keer beantwoordt. Nu hebt u gelijk als u beweert dat als u iemand 3 keer van antwoord dient, het niet echt een 'vreemde' is, maar toch kunnen we zonder nadenken (voor zover we dat kunnen) situaties bedenken waarop u wel meerdere keren een bericht beantwoordt, zonder dat u deze persoon in uw adresboek wenst. Een erg dubieuze instelling van Windows Live Mail dus die we zullen aanpassen in onderstaande tip.

Windows Live Mail: Vreemde contactpersonen in adresboek:

Wilt u voorkomen dat contactpersonen automatisch toegevoegd worden aan het adresboek van zodra u 3 keer een bericht beantwoordt, doet u het volgende:

  • Open Windows Live Mail.
  • Klik op: Bestand (in de linkerbovenhoek) en navigeer naar Opties > Mail.

Opties WLM Openen

  • Selecteer het tabblad Verzenden.
  • Haal het vinkje weg bij: Beantwoorde contactpersonen de derde keer in adresboek opnemen.

Contactpersonen3x Wlm3

  • Bevestig met OK.